Top 10: De beste films van het jaar 2019

Top 10: De beste films van het jaar 2019
Rocketman, Joker, Parasite en nog veel meer

Kijktip :

Het (film)jaar 2020 is bijna begonnen. Terugblikkend op het afgelopen jaar, kan gezegd worden dat het jaar 2019 een heerlijk filmjaar was. Gids.tv heeft een top 10 gemaakt van de beste films van 2019.

Dit zijn de keuzes van de filmredactie van Gids.tv, dus gebaseerd op de mening van de redacteuren. Heb jij andere keuzes? Laat het weten in de reacties!

10. Midsommar

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 7,2


Horror, maar dan bijzonder orgineel. Waar de film Hereditary toch vooral op het einde wat steken laat vallen is deze Midsommar in zijn verhaal rond. Een waanzinnig maar vooral ook vreemd, bruut en duister horrorverhaal op klaarlichte dag. Met de actrice Florence Pugh als stralend middelpunt. In het genre is deze productie goud. Lees hier de filmrecensie en bekijk hier waar je de film Midsommar kunt streamen.

9. Rocketman

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 7,4


Een ode aan popzanger, componist en pianist Elton John. We kunnen er niet genoeg van krijgen in 2019, muziekfilms. Dit visuele meesterwerk is een enorme aanrader. Met fantastische kostuums, prachtig acteerwerk (Taron Egerton) en ijzersterke muziek. Een topproductie, die volgend jaar misschien wel mee gaat dingen naar de belangrijkste Oscars. Lees hier de filmrecensie en bekijk hier waar je de film Rocketman kunt streamen.

8. Once Upon a Time in Hollywood

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb: 7,9


Regisseur Quentin Tarantino gooit het over een iets andere boeg met een rijke sterrencast en oud-Hollywood in de hoofdrol. Uiteraard zijn DiCaprio en Pitt in uitstekende vorm. Een prachtige, klassieke Tarantino-film die zeker het kijken waard is. Lees hier de filmrecensie en bekijk hier waar je de film Once Upon a Time in Hollywood kunt streamen.

7. Knives Out

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb: 8,1


Een grote, rijke familie staan als gieren om opa heen als hij vermoord wordt. Maar heeft iemand uit de familie dit op zijn kerfstok? Als je zin hebt in een potje levensecht cluedo, dan zit je met dit verhaal bijzonder goed. De cast maakt indruk met onder andere Ana de Armas en Daniel Craig in de hoofdrol. Lees hier de filmrecensie en bekijk hier waar je de film Knives Out kunt streamen.

6. Marriage Story

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb: 8,2


Met een ijzersterke cast (Adam Driver en Scarlett Johansson) heeft Netflix met deze productie een uitstekende dramafilm in de aanbieding. Het verhaal gaat over een een bittere echtscheiding, maar regisseur Noah Baumbach wilde bovenal een liefdesverhaal vertellen. Een film die niet treurt om wat verloren is gegaan, maar gedenkt wat ooit was. Lees hier de filmrecensie en bekijk hier waar je de film Marriage Story kunt streamen.

5. Avengers: Endgame

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 8,5


De verwachtingen waren hoog na 11 jaar superheldengekte, maar het slotakkoord van de reeks Marvel-films vormt een spectaculaire, emotionele, soms onevenwichtige, maar uiteindelijk bevredigende rit. Met meer humor als zijn voorganger Infinity War en het thema van dierbaren verliezen wordt erg sterk uitgewerkt. Lees hier de filmrecensie en lees hier waar je Avengers: Endgame kunt streamen.

4. Toy Story 4

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb: 7,9


Het was een schot in de roos deze prachtige avonturen van Sheriff Woody Pride, Buzz Lightyear, Jessie, meneer en mevrouw Aardappelhoofd, Rex en vele anderen. We moesten er negen lange jaren op wachten, maar Pixar doet het gewoon weer. Oog voor detail, een ontroerend en spannend verhaal over de spork Forky die niet weet of hij speelgoed of afval is. En dat is briljant genieten voor het hele gezin. Lees hier de filmrecensie en bekijk hier waar je de film Toy Story 4 kunt streamen.

3. Joker

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 8,8


Acteur Joaquin Phoenix acteert alsof zijn leven ervan afhangt. Deze meester-acteur weet op duistere maar verpletterend wijze een portret van afglijdende psychopaat neer te zetten. Wat ons betreft verdient hij een Oscar voor deze rol, die bovendien volle bioscoopzalen trok. Lees hier de filmrecensie en lees hier waar je de film Joker kunt kijken.

2. Green Book (2018)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb: 8,4


Green Book is de Oscarwinnaar van 2019, dus de film stamt eigenlijk al uit 2018. Welnu, de Nederlandse release was pas in 2019 en daarom krijgt deze fantastische film met lach en traan een dik verdiende tweede plek. Het waargebeurde verhaal over uitsmijter Tony Lip die samen met de donkere (zeer getalenteerde) pianist Dr. Donald Shirley op toernee gaat door het zuiden van Amerika in het jaar 1962. Een hartverwarmende film over racisme en een geweldige filmprestatie. Lees hier de filmrecensie en lees hier waar je de film Green Book kunt streamen.

1. Parasite

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb: 8,6

De cast van de film 'Parasite'

We kunnen de film Parasite (Koreaanse titel: Gisaengchung) de grootste verrassing van het dit filmjaar noemen. Deze productie blinkt uit in verhaallijnen, humor, onvoorspelbaarheid en misschien wel het belangrijkste: het keerpunt. Een arthouse-klassieker die ook door het grote publiek gezien mag worden en daarom de eerste plaats. Lees hier de filmrecensie van de film en lees hier meer over Parasite.

Bekijk hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV