Nieuwe wetenschapshow Wie denk je wel dat je bent? zondag op tv

Nieuwe wetenschapshow Wie denk je wel dat je bent? zondag op tv
Rob Urgert en Joep van Deudekom (De Kwis) onderzoeken

Kijktip :

Het nieuw populair-wetenschappelijke programma Wie denk je wel dat je bent? is vanaf zondag 5 januari zes zondagen om 21.20 uur te zien op NPO 1. In het programma onderzoeken Rob Urgert en Joep van Deudekom tegenstellingen in onze samenleving.

Vragen die in het programma onderzocht worden zijn bijvoorbeeld: Zijn vleeseters meer macho en asocialer dan vegetariërs?
Zijn gelovigen meer empathisch maar ook bijgeloviger dan ongelovigen? En zijn VVD'ers echt grotere graaiers dan GroenLinksers?

Hilarische experimenten
Urgert en Van Deudekom onderwerpen steeds twee groepen mensen die in de maatschappij recht tegenover elkaar staan aan wetenschappelijke, maar vaak ook hilarische experimenten, om meer inzicht te krijgen in hun verschillen. Ze worden geholpen door Ap Dijksterhuis, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Wie denk je wel dat je bent? is elke zondag om 21.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Wie denk je wel dat je bent? terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe wetenschapshow Wie denk je wel dat je bent? zondag op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV