IJzersterk familiedrama Manchester by the Sea vrijdagavond te zien op Canvas

IJzersterk familiedrama Manchester by the Sea vrijdagavond te zien op Canvas
Oscarwinnaar Casey Affleck in film over verlies, pijn, vergeving én humor

Kijktip :

Aanstaande vrijdag (10 januari) is de Oscarwinnende dramafilm Manchester by the Sea te zien op Canvas. Met de donkere dagen van de maand januari brengt Canvas een in eerste instantie traditioneel rouwdrama, maar scheurt alle bijbehorende verwachtingen aan stukken: intens drama gecombineerd met humor. Dit contrast maakt deze film tot een parel in zijn soort.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Klusjesman Lee
Het verhaal volgt Lee Chandler (Casey Affleck), die na het overlijden van zijn broer Joe (Kyle Chandler) opeens de voogd van zijn neefje Patrick (Lucas Hedges) wordt. Lee, die zijn leven zelf nauwelijks op de rails heeft, neemt het voogdijschap tegen wil en dank aan. Tegen de achtergrond van Massachusetts, en de haven in het bijzonder, leren we beetje bij beetje de geschiedenis van Lee kennen. En wat die demonen uit het verleden voor gevolgen hebben voor hem en zijn familie.

Casey Affleck en Lucas Hedges in de dramafilm 'Manchester by the Sea'

Verlies, rouw en het tragische verleden
Wat maakt Manchester by the Sea nou zo goed? Regisseur Kenneth Lonergan lukt het om de film, met een somber en zwaar thema, toch luchtig en hier en daar zelfs komisch - soms met zwarte humor - te houden. De combinatie van magistraal schrijfwerk en fantastisch acteerwerk maakt grote indruk. Ook Michelle Williams (in de rol van ex-vrouw Randi Chandler) laat een uitstekende rol zien. Casey Affleck won voor zijn vertolking van de sociaal onhandige Lee zelfs een Oscar. Manchester by the Sea is een goed verhaal dat zowel het hart als het hoofd weet te raken. De film is niet helemaal vrij van clichés, maar het verhaal, de regie en het acteerwerk maken deze productie onvergetelijk.

Manchester by the Sea is op vrijdag 10 januari om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: Drama. IMDb-score: 7,8.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op IJzersterk familiedrama Manchester by the Sea vrijdagavond te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV