Heftig realityprogramma De douane in actie start dinsdag op RTL 5

Heftig realityprogramma De douane in actie start dinsdag op RTL 5
Exclusief kijkje achter de schermen

Kijktip :

Nederland is de poort naar Europa, met de enorme haven van Rotterdam en de gigantische luchthaven Schiphol als belangrijkste transportaders. Naast de duizenden mensen die dagelijks ons land binnenkomen, wordt er ook een flinke hoeveelheid illegale smokkelwaar naar binnen gebracht. En dan komt de douane in actie.

Verborgen wereld
En dus is het niet vreemd dat het nieuwe RTL-programma ook De douane in actie heet, want we krijgen te zien hoe de grenswachten allerlei bijzondere spullen onderscheppen. Het gaat zonder uitzondering om vreemde en exotische voorwerpen, die bovenal illegaal zijn. De kijker krijgt een unieke blik achter de schermen in een wereld die hoofdzakelijk verborgen en afgesloten blijft.

Gevaarlijke situaties
De douanebeambtes kennen we vooral van hun werk in havens en op vliegvelden, maar ze voeren hun ook acties ook onder water en in de lucht uit - nog voordat de illegale smokkelwaar überhaupt is uitgeladen. Wie zijn de mensen die dagelijks deze controles uitvoeren? Ze laten zien dat hun werk geen dag hetzelfde is en dat ze soms in zenuwslopende en levensgevaarlijke situaties verzeild raken.

De douane in actie is vanaf dinsdag 7 januari wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5. Je kunt vanaf dan elke aflevering van De douane in actie terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftig realityprogramma De douane in actie start dinsdag op RTL 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV