Prachtige Spielberg-film Catch Me If You Can vanaf woensdag op Netflix

Prachtige Spielberg-film Catch Me If You Can vanaf woensdag op Netflix
Met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks

Kijktip :

Steven Spielberg heeft bijna alle filmgenres wel in de vingers. In 2002 bewees hij, naast Schindler's List, ook een heel ander soort biografische film te kunnen maken. Catch Me If You Can is vanaf woensdag 1 juli te zien op Netflix.

Het verhaal
Catch Me If You Can vertelt het waargebeurde verhaal van meesteroplichter Frank Abagnale jr. (gespeeld door Leonardo DiCaprio). Al vóór zijn negentiende verjaardag heeft de jongeman miljoenen dollars verdiend met het maken van valse cheques. Ook doet hij zich voor als copiloot, zodat hij gratis met het vliegtuig kan reizen - maar dan komt de FBI hem op het spoor. Pardoes verandert Abagnale zijn identiteit andermaal en nu gaat hij door het leven als dokter. Wanneer hij verliefd wordt op een meisje met een vader in de advocatuur, besluit hij opnieuw het roer om te gooien.

Kat-en-muisspel
In deze film ontspint zich een heerlijk kat-en-muisspel tussen de gewiekste Abagnale, die door DiCaprio op heerlijk nonchalante wijze wordt neergezet, en de FBI-agent Carl Hanratty (gespeeld door Tom Hanks). Het zijn niet de enige twee filmsterren in de film: ook Christopher Walken, Amy Adams en Martin Sheen maken hun opwachting, net als (in kleine rolletjes) Ellen Pompeo en Elizabeth Banks. Bovendien ziet de film er schitterend uit, met fantastische decors en kostuums en indrukwekkend camerawerk van Spielbergs vaste cameraman Janusz Kaminski. Voeg daar de heerlijke muziek van John Williams aan toe en je hebt een vrijwel perfecte popcornfilm.

De film Catch Me If You Can (2002) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en wordt op woensdag 1 juli toegevoegd aan het aanbod van Netflix.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige Spielberg-film Catch Me If You Can vanaf woensdag op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier