Vanavond op tv: nieuw seizoen Down met Johnny, start docuserie Seven Worlds, One Planet en meer

Vanavond op tv: nieuw seizoen Down met Johnny, start docuserie Seven Worlds, One Planet en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 8 januari

Kijktip :

Ook op de achtste dag van het nieuwe jaar kunnen we uitkijken naar een aantal nieuwe of terugkerende programma's. Johnny de Mol en Dennis Weening beginnen vanavond allebei aan een eigen docuserie, terwijl er ook een prachtige natuurdocumentaire op NPO 1 te zien is. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 8 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Telefilm: De Kuthoer

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Vanaf vanavond zijn zes nieuwe Nederlandse misdaadfilms te zien op de telefilm-woensdagavond van NPO 3. De eerste in de reeks is de absurdistische horrorfilm De Kuthoer, over columniste en auteur Femke. Ze wordt elke dag overspoeld met anonieme nare berichten op sociale media en wordt soms zelfs dood gewenst. Op een dag is ze er helemaal klaar mee en ontvlamt de woede in haar. Femke besluit wraak te nemen op haar 'reaguurders'. De hoofdrol wordt gespeeld door Katja Herbers.


Terug: Down met Johnny

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

Johnny de Mol laat de komende weken opnieuw dromen en wensen van mensen met een beperking in vervulling laat gaan. Ook dit seizoen schakelen mensen met een beperking Johnny in om de wens van iemand anders uit te laten komen. Dit levert ontroerende, hilarische en dankbare momenten op. In de eerste aflevering van Down met Johnny heeft Anne-Lotte een wens voor haar moeder Jacomine. Vorig jaar sloeg het noodlot toe en werd bij Jacomine borstkanker geconstateerd.


Terug: Help, mijn man is klusser!

RTL 4
RTL 4
20:30 uur

In het nieuwe seizoen van Help, mijn man is klusser! weer acht nieuwe afleveringen waarin radeloze vrouwen de hulp van John Williams en zijn klusteam inschakelen om hun man tot de orde te roepen. Elke woensdag om 20:30 uur op RTL 4. Na jaren van ellende in half verbouwde woningen, doemt er voor hen eindelijk weer licht op aan het eind van de tunnel. Van woonkamers en keukens tot slaapkamers en badkamers. Geen klus is te lastig voor Ronald, Marcel en Ruud in alweer het dertiende seizoen van het programma.


Nieuw: Manifest

NET 5
NET 5
20:30 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe Amerikaanse dramaserie Manifest elke woensdag met dubbele afleveringen te zien, vanaf 20:30 uur op Net5. Tijdens een enorm turbulente, maar routine vlucht, lijkt het er even op dat 191 passagiers neerstorten. Als ze uiteindelijk veilig landen, worden ze opgevangen door politie en ambulances. Wat blijkt: iedereen aan boord is vijfenhalf jaar vermist en dood gewaand… Al snel ontvouwt zich een dieper mysterie.


Nieuw: Seven Worlds, One Planet

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Vanavond start de nieuwste natuurdocumentaireserie van de BBC: Seven Worlds, One Planet. De zeven afleveringen gaan over de natuurlijke diversiteit van de zeven continenten. Elke aflevering onthult het ware karakter van één continent en toont de grootse variatie van onze planeet. Ook de gevolgen van klimaatverandering zijn in elke aflevering zichtbaar. De serie begint met het continent dat slechts tweehonderd jaar geleden ontdekt is: Antarctica.


Nieuw: ADHDennis

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

In het nieuwe programma ADHDennis verdiept presentator Dennis Weening zich in de wereld van ADHD. Vanaf vanavond elke woensdag om 21:30 uur op SBS6. Hoewel Dennis volgens zijn omgeving voldoet aan de beschrijving, heeft hij zich nooit laten diagnosticeren. In het programma onderzoekt Weening of zijn innerlijke onrust daadwerkelijk voortkomt uit ADHD en ondergaat hij behandelingen om meer rust te vinden.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw seizoen Down met Johnny, start docuserie Seven Worlds, One Planet en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV