Vanavond op tv: nieuw programma Gefileerd, terugkeer Over mijn lijk en meer

Vanavond op tv: nieuw programma Gefileerd, terugkeer Over mijn lijk en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 januari

Kijktip :

Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe programma Gefileerd te zien, waarin Jennifer Hoffman met een aantal 'foodies' schokkende ontdekkingen doet over de voedselindustrie. Verder keert Over mijn lijk terug voor een nieuw seizoen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Gefileerd

NPO 3
NPO 3
20:55 uur

Wie betaalt de echte prijs voor lekker en goedkoop voedsel? Jennifer Hoffman komt er in het nieuwe programma Gefileerd achter hoe ons goedkope voedsel wordt geproduceerd. Zes donderdagen rond 20:55 uur op NPO 3. In de eerste aflevering wordt het vijftal verrast door Jennifer. Wat de 'foodies' dan nog niet weten, is dat in Thailand hun eerste confrontatie met de voedselindustrie te wachten staat. In een mega kippenfarm moeten ze 'kippenruimen', ook al zijn nog niet alle kippen helemaal overleden.


Terug: Over mijn lijk

NPO 1
NPO 1
21:25 uur

Over mijn lijk is terug met de verhalen van vijf jonge mensen die door een ongeneeslijke ziekte snel dood zullen gaan. Het nieuwe seizoen wordt gepresenteerd door Tim Hofman. Tim volgt de mensen een half jaar bij al hun hoogte- en dieptepunten. In de eerste aflevering maakt Tim onder anderen kennis met Lotte die opnieuw gaat trouwen, met Jeroen die aan het wintersporten is met vrienden, met Fabienne die wil studeren en met Alex die een belangrijke uitslag krijgt.


Nieuw: Dark Money

Eén
Eén
21:30 uur

Vanaf vanavond is de vierdelige Britse dramaserie Dark Money elke donderdag om 21:30 uur te zien op de Vlaamse zender Eén. Een Londense familie staat voor een groot dilemma na de aanranding van de 13-jarige zoon Isaac door een filmproducent tijdens filmopnames. Via rechtbanken in het Verenigd Koninkrijk kunnen ze de man niet vervolgen en dus aanvaarden ze een fors bedrag aan zwijggeld.


Terug: Rambam

NPO 3
NPO 3
21:50 uur

Het consumentenprogramma Rambam, dat op eigenzinnige wijze zaken aanpakt waar een luchtje aan zit, is vanaf vanavond weer elke donderdag rond 21:50 uur te zien op NPO 3. De eerste aflevering gaat over The Fork, het voormalige Iens, een site voor restaurantrecensies. Veel restaurateurs klagen over hoge kosten die ze aan het platform moeten betalen. En hoe betrouwbaar is The Fork voor de gewone gebruiker? De helft van de restaurants die op Iens stonden vermeld, is ineens van de site verdwenen. De andere helft krijgt wel erg hoge cijfers.


Nieuw: De puinhopen van Irak

NPO 2
NPO 2
23:15 uur

De nieuwe documentaireserie De puinhopen van Irak gaat over het Irak dat we in het nieuws niet te zien krijgen. Elke donderdag rond 23:15 uur op NPO 2. De Nederlands-Palestijnse Sakir Khader volgt in vijf afleveringen, in gezelschap van zijn vriend en veldproducer Mohamed Rasool, inwoners die Irak na al die jaren van oorlog toekomst moeten gaan geven. Sakir trekt een half jaar rond in Irak en komt op de plekken waar het stof van vier generaties oorlog langzaam neerdaalt.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw programma Gefileerd, terugkeer Over mijn lijk en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV