Schitterend filmdrama Amour vrijdag op NPO 2 en te streamen via o.a. Pathé Thuis

Schitterend filmdrama Amour vrijdag op NPO 2 en te streamen via o.a. Pathé Thuis
Meesterlijke film van Michael Haneke

Kijktip :

De Oostenrijker Michael Haneke staat bekend als één van Europa's beste filmmakers dankzij films als Funny Games, Caché en The White Ribbon. Vrijdag 10 januari is zijn geniale filmdrama Amour te zien op NPO 2, maar de film is ook te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
De twee gepensioneerde muziekleraren Georges (gespeeld door Jean-Louis Trintignant) en Anne (Emmanuelle Riva) wonen in Parijs. Hun dochter (Isabelle Huppert), ook een musicus, woont met haar gezin in het buitenland. Op een dag krijgt Anne een herseninfarct. Hierdoor raakt ze aan één kant van haar lichaam verlamd. Dit stelt de relatie tussen Georges, Anne en hun dochter behoorlijk op de proef.

Beste film van 2012?
Terugkijkend is het altijd lastig te zeggen, maar wellicht is Amour de beste film van 2012. Weinig regisseurs kunnen zo'n ontroerend filmdrama regisseren als Haneke, en gelukkig had hij de beschikking over twee geweldige hoofdrolspelers. Trintignant en Riva zijn iconen van de Franse en Europese cinema, maar Amour was het grootste buitenlandse succes uit hun lange carrières. De film werd zelfs genomineerd voor vijf Oscars, ongekend voor een niet-Engelstalige film. Riva was één van de genomineerden voor Beste Actrice, maar ze verloor van de ruim 60 jaar jongere Jennifer Lawrence.

De film Amour (2012) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op vrijdag 10 januari om 00.00 uur op NPO 2 te zien.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterend filmdrama Amour vrijdag op NPO 2 en te streamen via o.a. Pathé Thuis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier