Maffiaklassieker Scarface maandag te zien op Veronica

Maffiaklassieker Scarface maandag te zien op Veronica
Meesterwerk ook te streamen via o.a. Pathé Thuis

Kijktip :

Op maandag 13 januari kun je op Veronica genieten van de maffiaklassieker Scarface, de wereldberoemde film met de legendarische Al Pacino als Tony Montana. Je kunt Scarface ook streamen via Pathé Thuis, iTunes en meer.

Het verhaal
Tony Montana komt in 1980 vanuit Cuba naar de Verenigde Staten. Hij belandt eerst in een opvangkamp voor Cubaanse bootvluchtelingen, waar hij samen met zijn beste vriend Manny Ribera (gespeeld door Steven Bauer) zit. Daar wordt al duidelijk dat de kleine crimineel tot gevaarlijke dingen in staat is, maar na het verkrijgen van een werkvergunning krijgt Tony eerst een nietszeggend baantje als vaatwasser. Langzaam maar zeker wordt hij echter de drugswereld in getrokken, en al snel is hij zo ervaren dat hij besluit zijn eigen business op te bouwen.

"Say hello to my little friend"
Naast de eerste twee Godfather-films en Martin Scorseses meesterwerk Goodfellas kan Scarface gerekend worden tot de bekendste en meest tot de verbeelding sprekende maffiafilms van de afgelopen vijftig jaar. De film staat nog altijd als een huis en leidde tot talloze imitaties, parodieën en hommages - bijvoorbeeld in de videogame GTA: Vice City. Het personage van Tony Montana is nog altijd wereldberoemd, net zoals de quote "Say hello to my little friend". Een fenomenale film die keer op keer bekeken kan worden.

De film Scarface (1983) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb is op maandag 13 januari om 20.30 uur te zien op Veronica.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maffiaklassieker Scarface maandag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen