Recensie: Dark Waters met Mark Ruffalo is meeslepend en robuust drama

Recensie: Dark Waters met Mark Ruffalo is meeslepend en robuust drama
Een advocaat versus chemiebedrijf DuPont

Film :

Vanaf donderdag 23 januari draait de film Dark Waters in de Nederlandse bioscopen. Acteur Mark Ruffalo vecht in de film Dark Waters voor het goede. Niet als de Hulk in een Avengers-film, maar als advocaat die het durft op te nemen tegen het belangrijke en grote chemiebedrijf DuPont. Lees hier de filmrecensie van Dark Waters.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Gebaseerd op waargebeurde feiten
Advocaat Rob Bilott is net partner geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemische bedrijven heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict.

Anne Hathaway in de film 'Dark Waters'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Je mag wel wat verwachten als er een productie uitkomt van de makers van de Oscar-genomineerde films Spotlight en The Post. Degelijk en robuust drama van hoge kwaliteit, dat geldt dus ook voor Dark Waters. Met een prachtige rol voor Anne Hathaway als Sarah Bilott. die achter haar man staat in het slopende gevecht tegen een reus van een bedrijf. Indrukwekkend, meeslepend en soms spannend, maar met 126 minuten voor het mooie iets te lang. Verwacht niet veel actie, maar het einde van de film, wordt je toch een beetje stil van. Zal het onrecht toch zegenvieren?

Cast
Naast Mark Ruffalo (Zodiac) en Anne Hathaway (Interstellar) zijn ook Tim Robbins (The Shawshank Redemption) en Bill Pullman (Battle of the Sexes) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Todd Haynes (Carol).

Dark Waters is vanaf 23 januari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Biografie. Tijdsduur: 126 minuten. IMDb-score 7,6.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Dark Waters met Mark Ruffalo is meeslepend en robuust drama of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV