Recensie: #MeToo-film Bombshell blijft oppervlakkig

Recensie: #MeToo-film Bombshell blijft oppervlakkig
Met Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie

Film :

Op donderdag 16 januari gaat de film Bombshell draaien in de Nederlandse bioscopen. Terwijl in New York het proces tegen de vanwege seksueel misbruik aangeklaagde filmproducent Harvey Weinstein loopt verschijnt Bombshell, over de val van Fox News-baas Roger Ailes, als eerste grote speelfilm van het #MeToo-tijdperk. Topactrices Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie zijn in bloedvorm. Lees hier de filmrecensie van Bombshell.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Media-imperium Fox News
Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over de val van Roger Ailes, de voormalig topman van nieuwszender Fox. Ailes weet zich op te werken tot de top van de mediawereld en wordt gezien als de veroorzaker van de giftige mannelijke cultuur die heerste bij Fox News. Een groep vrouwen, onder wie Gretchen Carlson en Megyn Kelly, besluit hem vervolgens aan te klagen voor seksuele intimidatie, wat resulteert in zijn ondergang.

Charlize Theron en Liv Hewson in de film 'Bombshell'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
In Nederland is het verhaal van Roger Ailes minder bekend, maar door deze typisch Amerikaanse productie worden wij nu ook geconfronteerd met dit bijna sensatiebeluste verhaal - dat helaas weinig diepgang kent. Bombshell start met een korte rondleiding over de afdelingen van het beroemde Fox News, met enige satire gebracht door journalist en nieuwspresentator Megyn Kelly (sterk vertolkt door Charlize Theron). Nicole Kidman fungeert in de persoon van Gretchen Carlson als de firestarter. Overigens heeft Margot Robbie wat betreft screentime de hoofdrol; we zien haar onder meer in de weerzinwekkende scène waarin ze op het kantoor van de vieze, oude en dikke Roger Ailes (een onherkenbare John Lithgow) moet komen. Ondanks het belangrijke thema is Bombshell niet heel indrukwekkend. Sterker nog, na een paar dagen ben je deze film al weer vergeten.

Cast
Naast Charlize Theron (Atomic Blonde), Nicole Kidman (Lion) en Margot Robbie (I,Tonya) zijn ook John Lithgow (The Accountant) en Allison Janney (The Girl on the Train) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jay Roach (Trumbo).

Bombshell is vanaf 16 januari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 108 minuten. IMDb-score: 6,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV