Recensie: Honey Boy over het leven van Shia LaBeouf is intens, heftig en ontroerend

Recensie: Honey Boy over het leven van Shia LaBeouf is intens, heftig en ontroerend
Een vader-zoon relatie in Hollywood

Film :

Vanaf 4 juni gaat de nieuwe film Honey Boy draaien in de Nederlandse bioscopen. Wie het leven van acteur Shia LaBeouf - vol hoogte- en dieptepunten - een klein beetje gevolgd heeft, gaat genieten van deze intense maar prachtige film. Lees hier de filmrecensie van Honey Boy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

"I'm your cheerleader, Honey Boy"
Deze film vertelt het dramatische verhaal van de relatie tussen een tv-acteur en zijn vader, een voormalige clown en heroïneverslaafde. De relatie wordt vanuit verschillende fasen uit het leven van de acteur vertelt. Van hoe hij als klein jochie rollen wist te bemachtigen in Hollywood, tot aan een jongeman met een veelbelovende acteercarrière.

Noah Jupe en Shia LaBeouf in de film 'Honey Boy'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
De inmiddels 33-jarige LaBeouf kwam in 2018 meermaals in opspraak wegens aanvaringen met de politie en merkte toen dat de filmwereld erg huiverig voor hem is. Je kan zeggen van LaBeouf wat je wil, maar het is met al zijn grillen en streken een intrigerende vent. Na de prachtige film The Peanut Butter Falcon (waarvan je de filmrecensie bij Gids.tv vindt) komt deze man met het moedige Honey Boy, een biografische dramafilm geschreven door LaBeouf zelf. Vooral zijn jeugd en zijn vader komen naar voren. De cast is ijzersterk, met de jonge acteur Noah Jupe, Lucas Hedges en Shia LaBeouf (vertolk zijn eigen vader) in de hoofdrol. Als je hart sneller gaat kloppen van het ambacht 'acteren', is dit een film die je eigenlijk niet mag missen. Bovendien heb je meer respect en begrip voor de fantastische acteur Shia LaBeouf. 3,5 ster.

Cast
Naast Shia LaBeouf (Transformers) en Noah Jupe (Ford v Ferrari) zijn ook Lucas Hedges (Ben Is Back) en Laura San Giacomo (Grey's Anatomy) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Alma Har'el (Bombay Beach).

Honey Boy is vanaf 4 juni 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Biografisch, Drama. Tijdsduur: 94 minuten. IMDb-score 7,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV