Recensie: is Richard Jewell de held of de terrorist?

Recensie: is Richard Jewell de held of de terrorist?
Een (bijna) waargebeurd verhaal van regisseur Clint Eastwood

Film :

Op donderdag 5 maart gaat de film Richard Jewell in première in de Nederlandse bioscopen. Groot applaus voor de 89-jarige Clint Eastwood: naast zijn legendarische acteercarrière heeft hij een fantastische reputatie opgebouwd als een gerespecteerde regisseur. Lees hier de filmrecensie van Richard Jewell.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Bomaanslag in Atlanta
Richard Jewell wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag bij de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta het explosief vindt. Dankzij zijn snelle handelen worden talloze levens gered. Maar binnen een paar dagen wordt de man die zo graag politieagent was geworden de belangrijkste verdachte van de FBI. Hij wordt door zowel media als publiek aan de schandpaal genageld en zijn leven wordt verwoest.

Sam Rockwell en Paul Walter Hauser in de film 'Richard Jewell'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Na de fantastische en ontroerende boksfilm Million Dollar Baby en het zeer spannende The Mule doet Eastwood het gewoon weer: een sterke film afleveren. De film is niet volledig op feiten gebaseerd, want om het verhaal interessanter te maken voor de kijkers besloot Clint Eastwood wat (kleine) feiten te verdraaien. En dit mag best. De cast is uitstekend: Paul Walter Hauser wekt in de rol van Richard Jewell sympathie op, en de moeder wordt ontroerend en sterk vertolkt door Kathy Bates (die er een Oscarnominatie voor kreeg). Bovendien krijgen ze hulp van hun advocaat, Sam Rockwell, die - laten we eerlijk zijn - elke film naar een hoger niveau brengt met zijn aanwezigheid. De film mist wel wat snelheid, en kan soms langdradig aanvoelen. Drie sterren.

Cast
Naast Paul Walter Hauser (BlacKkKlansman) en Kathy Bates (Titanic) zijn ook Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) en Jon Hamm (Bad Times at the El Royale) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Clint Eastwood (Dirty Harry).

Richard Jewell is vanaf 5 maart 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 131 minuten. IMDb-score 7,5.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: is Richard Jewell de held of de terrorist? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV