Recensie: Just Mercy is degelijk drama over bizarre rechtzaak

Recensie: Just Mercy is degelijk drama over bizarre rechtzaak
Jamie Foxx en Michael B. Jordan spelen sterke rollen

Film :

Vanaf donderdag 16 januari draait de nieuwe film Just Mercy in de Nederlandse bioscopen. Deze film was een van de favorieten van Barack Obama toen hij zijn lijstje van beste films van 2019 bekend maakte. Wordt het ook een van onze favorieten van 2020? Lees hier de filmrecensie van Just Mercy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Advocaat
Bryan Stevenson is een getalenteerde jonge advocaat. Hij vertrekt naar Alabama om daar de meest kwetsbare mensen te verdedigen in de racistisch beladen staat. Een van hen is Walter McMillian, een man die tot de doodstraf is veroordeeld wegens moord. Dit terwijl het bewijs aantoont dat hij onschuldig is.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Met de deur in huis: Just Mercy is zeker geen slechte film. Het is alleen niet wat we er van hadden verwacht. Het verhaal is redelijk, alhoewel we hadden gehoopt dat rijzende ster Michael B. Jordan en Oscarwinnares Brie Larson eens lekker helemaal los waren gegaan in hun werk. Dat was iets waar de dialogen zeker geschikt voor waren. Helaas blijft het allemaal een beetje op de vlakte. Een vermakelijk rechtbankdrama, maar zeker geen niveau Kramer vs Kramer. 3 sterren.

Cast
Naast Michael B. Jordan (Creed II) en Jamie Foxx (Baby Driver) spelen ook Brie Larson (Unicorn Store), Tim Blake Nelson (Angel Has Fallen) en Rafe Spall (Men in Black: International) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Destin Daniel Cretton (The Glass Castle).

Just Mercy is vanaf 16 januari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 137 minuten. IMDb-score: 7,0.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Just Mercy is degelijk drama over bizarre rechtzaak of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier