Fantastische animatiefilm Wreck-It Ralph vrijdag te zien op SBS 9

Fantastische animatiefilm Wreck-It Ralph vrijdag te zien op SBS 9
Animatietopper ook te streamen via o.a. Pathé Thuis

Kijktip :

De meeste films van Disney lijken qua animatiestijl behoorlijk op elkaar, maar in 2012 verraste de filmgigant vriend en vijand met de heerlijke en unieke film Wreck-It Ralph. De film is vrijdag te zien op SBS 9, maar ook te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Wreck-It Ralph draait om de gelijknamige hoofdpersoon, die de slechterik speelt in een spel in een arcade. Op een gegeven moment is Ralph het zat om altijd maar de schurk te zijn en daarom gaat hij op zoek naar een spel waarin hij een positieve rol kan spelen. Ralph maakt een reis door de gamehal waar hij woont en hiermee veroorzaakt hij een enorme chaos. Onderweg ontmoet hij allerlei andere figuren, van de meedogenloze Sergeant Calhoun uit het spel Hero's Duty tot Vanellope Van Schweetz uit Sugar Rush. Als Ralphs grootste vijand wordt ontketend, wordt de hele gamewereld bedreigd.

3D-animatie
Met Wreck-It Ralph waagde Disney zich aan 3D-animatie, en met succes: de film haalde wereldwijd bijna vijfhonderd miljoen dollar op en kreeg in 2018 een succesvolle sequel, Ralph Breaks the Internet. Het is dan ook een heerlijke, vlotte en spannende film voor het hele gezin, waar ook de nodige humor in zit. John C. Reilly en Sarah Silverman verzorgen de stemmen van de hoofdpersonages, en in een bijrol is ook Ed O'Neill (Married with Children, Modern Family) te horen.

De film Wreck-It Ralph (2012) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 20 maart om 20.30 uur te zien op SBS 9.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische animatiefilm Wreck-It Ralph vrijdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV