Fenomenale familiefilm E.T. the Extra-Terrestrial zondag op SBS 9

Fenomenale familiefilm E.T. the Extra-Terrestrial zondag op SBS 9
Klassieker van Steven Spielberg

Kijktip :

Op zondag 23 februari kun je op SBS 9 genieten van één van de grootste klassiekers van de jaren tachtig: E.T. the Extra-Terrestrial. Deze beroemde film van regisseur Steven Spielberg is nog altijd hartverwarmend mooi.

Het verhaal
We reizen terug in de tijd naar de vroege jaren tachtig. In een comfortabele en bosrijke Amerikaanse buitenwijk woont de tienjarige Elliott (gespeeld door Henry Thomas) samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn jongere zusje Gertie (een zeer jonge Drew Barrymore). Het leven van Elliott komt op zijn kop te staan wanneer hij in de tuin een buitenaards wezen ontdekt, maar na de eerste schok ontstaat een warme vriendschap tussen hem en E.T. De alien begint te wennen aan het aardse leven, maar heeft ook heimwee naar zijn eigen planeet. Ondertussen maakt de overheid jacht op hem...

Steengoed
Hoewel Spielberg regelmatig het verwijt krijgt overdreven sentimentele films te maken, is dat in E.T. the Extra-Terrestrial nergens écht storend - hoewel het natuurlijk een suikerzoet verhaal is. Bovenal is dit een steengoede film, waarin je langzaam maar zeker wordt meegesleurd. Dat komt door de nog altijd prima special effects (waardoor E.T. écht geloofwaardig is), de innemende acteerprestaties van de jonge acteurs en de magische muziek van topcomponist John Williams. Genomineerd voor negen Oscars, waarvan er vier daadwerkelijk werden gewonnen.

E.T. the Extra-Terrestrial (1982) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zondag 23 februari om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale familiefilm E.T. the Extra-Terrestrial zondag op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV