Vanavond bij Op1: Raemon Sluiter, Hans & Karin ten Böhmer, beter bekend als De Scheetjes en meer

Vanavond bij Op1: Raemon Sluiter, Hans & Karin ten Böhmer, beter bekend als De Scheetjes en meer
Dit zijn de gasten van woensdag 15 januari 2020

Kijktip :

Vanavond (woensdag 15 januari) staat voor de tweede keer het presentatieduo Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel centraal in de talkshow Op1. Elke werkdag zal een ander duo de talkshow voor hun rekening nemen.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van woensdag 15 januari

  • In de rechtbank in Amsterdam-Osdorp houdt de rechtbank woensdag 15 januari een eerste inleidende zitting tegen Giërmo B. Hij werd op 1 oktober aangehouden als verdachte van de moord op Derk Wiersum, advocaat van de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is. De moord veroorzaakte een enorme schokgolf. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman van de Telegraaf is aanwezig bij de rechtszaak en schuift vanavond aan bij Op1 met het laatste nieuws over deze zitting.

  • Op 27 januari is het 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd. Het enige boek dat in Auschwitz zélf geschreven werd, is van de hand van Eddy de Wind,  een jonge arts die het kamp wist te overleven. Zijn boek verschijnt nu opnieuw, in maar liefst 25 talen en in 100 landen. Een uniek, historisch document waarin het lot van de gevangenen in het vernietigingskamp wordt beschreven. Vanavond is Melcher de Wind, zoon van Eddy, bij Op1 om te vertellen over Eindstation Auschwitz.

  • Door de Australische bosbranden is sprake van een ongewone seizoenstart, maar Down Under wordt vooralsnog volop getennist. Komend weekend begint de Australian Open, het eerste grote tennistoernooi van het jaar. Hoe groot is de invloed van de branden op het toernooi? Voormalig tennisser Raemon Sluiter schuift aan bij Op1 om vooruit te blikken op het toernooi én ook op de rest van het tennisjaar. Ook vertelt hij over de breuk met zijn Kiki Bertens, met wie hij als coach vier jaar samenwerkte en grote hoogtepunten beleefde. Ook te gast is NOS Studio Sport-verslaggever Mark Brasser. Hij vertrekt morgenvroeg naar Australië om verslag te doen van het tennistoernooi.

  • Hans en Karin ten Böhmer, beter bekend als De Scheetjes, vertrokken drie jaar geleden onder toeziend oog van Ik Vertrek naar Bonaire om een minigolfbaan te beginnen. Met succes! Het stel is nu druk bezig om uit te breiden met een resort, geheel in Country & Western-stijl. Ze zijn sinds kort te volgen in hun eigen reality-serie: De Scheetjes: bouwen op Bonaire op SBS6.

De nieuwe latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond bij Op1: Raemon Sluiter, Hans & Karin ten Böhmer, beter bekend als De Scheetjes en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV