Schitterende dramafilm Silver Linings Playbook vrijdag te zien op NPO 3

Schitterende dramafilm Silver Linings Playbook vrijdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Pathé Thuis en Amazon Prime

Kijktip :

Begin 2013 werd Jennifer Lawrence één van de jongste Oscarwinnaars ooit voor haar rol in de schitterende dramafilm Silver Linings Playbook. Ook bijna al haar tegenspelers werden genomineerd. Deze schitterende film is vrijdag te zien op NPO 3 en je kunt Silver Linings Playbook streamen via onder meer Pathé Thuis en Amazon Prime.

Het verhaal
Pat Solitano (gespeeld door Bradley Cooper) wordt aan het begin van de film ontslagen uit een psychiatrische inrichting. Hij probeert zijn leven weer op te pakken en gaat bij zijn ouders wonen. Ook doet hij de zoveelste poging om weer 'on speaking terms' te komen met zijn ex-vrouw, maar die wil niks meer van Pat weten. Dan ontmoet Pat de jonge, onaangepaste Tiffany (Lawrence), die ook de nodige problemen kent. Er ontstaat een bijzondere band tussen het opmerkelijke duo en dankzij Tiffany leert Pat zichzelf pas écht kennen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur David O. Russell gooide in 2010 al hoge ogen bij de Academy met zijn boksdrama The Fighter en dat success deed hij met Silver Linings Playbook nog eens dunnetjes over. De film kreeg maar liefst acht Oscarnominaties, waaronder voor hoofdrolspelers Cooper en Lawrence en de bijrollen van Robert De Niro en Jacki Weaver als de ouders van Pat. Silver Linings Playbook is een zeer ongewone romantische comedy, die psychische problemen als een verbinding gebruikt tussen de hoofdrolspelers. Daardoor wisselen de lach en de traan elkaar regelmatig af; we krijgen zowel aangrijpende als hilarische momenten te zien.

Cast
Naast Bradley Cooper (A Star Is Born) en Jennifer Lawrence (Dark Phoenix) zijn ook Robert De Niro (The Irishman) en Jacki Weaver (Bird Box) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David O. Russell (American Hustle).

Silver Linings Playbook (2012) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 13 november om 22.40 uur te zien op NPO 3. Genre: comedy, drama. Speelduur: 122 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterende dramafilm Silver Linings Playbook vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV