Schitterende dramafilm Silver Linings Playbook vrijdag te zien op NPO 3

Schitterende dramafilm Silver Linings Playbook vrijdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via onder meer Netflix

Kijktip :

Begin 2013 werd Jennifer Lawrence één van de jongste Oscarwinnaars ooit voor haar rol in de schitterende dramafilm Silver Linings Playbook. Ook bijna al haar tegenspelers werden genomineerd. De film is vrijdag te zien op NPO 3 en te streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Pat Solitano (gespeeld door Bradley Cooper) wordt aan het begin van de film ontslagen uit een psychiatrische inrichting. Hij probeert zijn leven weer op te pakken en gaat bij zijn ouders wonen. Ook doet hij de zoveelste poging om weer 'on speaking terms' te komen met zijn ex-vrouw, maar die wil niks meer van Pat weten. Dan ontmoet Pat de jonge, onaangepaste Tiffany (Lawrence), die ook de nodige problemen kent. Er ontstaat een bijzondere band tussen het opmerkelijke duo en dankzij Tiffany leert Pat zichzelf pas écht kennen.

Regen van Oscarnominaties
Regisseur David O. Russell gooide in 2010 al hoge ogen bij de Academy met zijn boksdrama The Fighter en dat success deed hij met Silver Linings Playbook nog eens dunnetjes over. De film kreeg maar liefst acht Oscarnominaties, waaronder voor hoofdrolspelers Cooper en Lawrence en de bijrollen van Robert De Niro en Jacki Weaver als de ouders van Pat. Silver Linings Playbook is een zeer ongewone romantische comedy, die psychische problemen als een verbinding gebruikt tussen de hoofdrolspelers. Daardoor wisselen de lach en de traan elkaar regelmatig af.

De film Silver Linings Playbook (2012) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 17 januari om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterende dramafilm Silver Linings Playbook vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV