Iconische actiefilm First Blood zie je vrijdag op Veronica

Iconische actiefilm First Blood zie je vrijdag op Veronica
Eerste film uit de Rambo-reeks

Kijktip :

In 1982 kende de wereld Sylvester Stallone al als Rocky Balboa uit de Rocky-films, maar hij voegde er met veel plezier nog een iconisch filmpersonage aan toe: John J. Rambo. De eerste Rambo-film First Blood zie je vrijdag op Veronica en is ook te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
John Rambo is een veteraan van de Vietnamoorlog en heeft veel moeite om zijn plek in de maatschappij weer terug te vinden na de verschrikkingen in Azië. Rambo trekt rusteloos door de Verenigde Staten en hij belandt in het kleine plaatsje Hope. Daar wordt hij opgewacht door sheriff Teasle (gespeeld door Brian Dennehy), die de voormalige commando nauwlettend in de gaten houdt. Dit vindt Rambo maar niks, waarna de boel escaleert en hij in de gevangenis terechtkomt. Hij vecht zich een weg naar buiten en vlucht de bossen in. Zijn voormalige kolonel moet hem in de val lokken.

Enorm succes
Het personage van Rambo spreekt tegenwoordig zo tot de verbeelding dat het goed is om de film waarmee het allemaal begon nog eens te bekijken. First Blood was in 1982 een enorm succes in de bioscopen: ondanks een relatief gering budget van vijftien miljoen dollar wist te film ruim 125 miljoen dollar op te halen. De critici vonden het simplistische verhaal in eerste instantie maar niks, maar het bioscooppubliek smulde ervan. En dus kwam er een hele reeks vervolgen, die echter geen van allen zo goed waren als dit zenuwslopende eerste deel.

De film First Blood (1982) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 17 januari om 20.30 uur te zien op Veronica.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Iconische actiefilm First Blood zie je vrijdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV