Magistraal Iraans drama A Separation vrijdag te zien op NPO 2

Magistraal Iraans drama A Separation vrijdag te zien op NPO 2
Oscarwinnaar ook te streamen via onder meer iTunes

Kijktip :

De Iraanse filmmaker Asghar Farhadi behoort tot de beste internationale filmmakers van het afgelopen decennium dankzij pareltjes als The Past (2013), The Salesman (2016) en zijn allerbeste film: A Separation. Dit ontroerende meesterwerk zie je vrijdag op NPO 2 en is te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
A Separation vertelt het verhaal van het stel Simin (gespeeld door Leila Hatami) en Nader (Peyman Moaadi), die al veertien jaar met elkaar getrouwd zijn. Ze wonen samen in de Iraanse hoofdstad Teheran. Simin wil Iran graag verlaten en in het buitenland een nieuw leven opbouwen om hun dochtertje Termeh een beter leven te garanderen. Nader wil hier echter niet aan meewerken, omdat hij voor zijn dementerende vader wil zorgen. Ten einde raad vraag Simin een scheiding aan, maar de Iraanse rechter weigert de aanvraag omdat de redenen voor scheiding niet goed genoeg zijn.

Meesterlijk scheidingsdrama
Een dikke maand geleden verscheen het echtscheidingsdrama Marriage Story op Netflix, waarmee regisseur/scenarist Noah Baumbach en hoofdrolspelers Adam Driver en Scarlett Johansson bij de Oscars hoge ogen hopen te gooien. Vergeet die film echter, hoe goed die ook is: A Separation is waarschijnlijk het allerbeste scheidingsdrama aller tijden. Het is fascinerend om te zien hoe het regelen van een scheiding er in een andere cultuur aan toe gaat. De acteerprestaties van Hatami en Moaadi kunnen zich op z'n minst meten met die van Driver en Johansson, en A Separation won terecht de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.

De film A Separation (2011) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op vrijdag 17 januari om 23.10 uur te zien op NPO 2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Magistraal Iraans drama A Separation vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV