Prachtige oorlogsfilm Zwartboek zie je zondag op RTL 7

Prachtige oorlogsfilm Zwartboek zie je zondag op RTL 7
Film ook te streamen via o.a. Netflix en Videoland

Kijktip :

Paul Verhoevens terugkeer naar Nederland was groot nieuws. Na jaren in Hollywood kwam hij naar ons kikkerlandje om Zwartboek te maken en dat werd een doorslaand succes. De film is zondag te zien op RTL 7, maar je kunt 'm ook streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
Zwartboek speelt zich af in het jaar 1945, wanneer de Tweede Wereldoorlog in Nederland op zijn einde loopt. De boerderij waar de joodse reveuster Rachel Stein (gespeeld door Carice van Houten) ondergedoken zit wordt gebombardeerd, maar zij weet ongeschonden te ontkomen. Rachel maakt kennis met de verzetsman Van Gein, die haar een veilige doorvaart aanbiedt naar het bevrijde zuiden van Nederland. Dit plan is echter makkelijker gezegd dan gedaan, maar opnieuw weet ze te ontsnappen. Rachel gaat bij het verzet en besluit het vertrouwen te winnen van een hoge Duitse officier.

Glorieuze terugkeer
Toen Paul Verhoeven halverwege de jaren tachtig naar Hollywood vertrok, stond hij in Nederland - ondanks enorme successen als Turks fruit, Soldaat van Oranje en De vierde man - bekend als een regisseur van pulp- en seksfilms. Ook in Amerika bouwde hij eenzelfde reputatie op, ondanks - opnieuw - hits als RoboCop, Total Recall, Basic Instinct en Starship Troopers. Heel Nederland keek niettemin reikhalzend uit naar Verhoevens terugkeer met Zwartboek. Dat zorgde voor volle bioscopen, drie Gouden Kalveren en een BAFTA-nominatie.

De film Zwartboek (2006) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op zondag 3 mei om 20.00 uur te zien op RTL 7.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige oorlogsfilm Zwartboek zie je zondag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier