Ontroerende sci fi-film A.I. Artificial Intelligence vanavond te zien op Spike

Ontroerende sci fi-film A.I. Artificial Intelligence vanavond te zien op Spike
A.I. ook te streamen via onder meer iTunes

Kijktip :

Nadat meesterfilmer Stanley Kubrick in 1999 overleed, nam Steven Spielberg het project A.I. Artificial Intelligence van hem over. Hij maakte er een typische Spielberg-film van - en dat betekent een flinke scheut sentimentaliteit. De film A.I. Artificial Intelligence is vanavond te zien op Spike en te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
A.I. speelt zich halverwege de 21ste eeuw af. In deze (nabije) toekomst ziet de wereld er heel anders uit dan wij hem nu kennen. De mens heeft een nieuw soort computer ontworpen, die hem moet helpen te overleven in een wereld waarin de ijskappen bijna volledig gesmolten zijn. Deze vorm van kunstmatige intelligentie wordt vooral toegepast in robots. Deze robots kunnen echte emoties voelen, en dat zorgt voor een existentiële crisis bij één van hen. Deze robot, in de vorm van een klein jongetje, onderneemt een emotionele reis om erachter te komen of hij meer is dan alleen een machine.

Roem en hoon
Stanley Kubrick had Steven Spielberg al voor zijn dood benaderd om over A.I. te praten, maar op dat moment wilde Spielberg de film niet regisseren. Na Kubricks overlijden werd het Spielbergs missie om de film alsnog van de grond te krijgen. Na de release waren de reacties verdeeld: sommigen vonden het een uitstekende productie, maar anderen zagen dat Spielberg zijn typische sentimentaliteit aan het script had toegevoegd. Volgens ons is het een prima film geworden, met enkele uitstekende acteerprestaties - onder meer van Haley Joel Osment, het jongetje uit The Sixth Sense.

De film A.I. Artificial Intelligence (2001) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zondag 18 januari om 20.30 uur te zien op Spike. De film is op woensdag 22 januari opnieuw op Spike te zien om 22.30 uur. Lees hier waar je Spike kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende sci fi-film A.I. Artificial Intelligence vanavond te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV