Intelligente science fictionfilm Ex Machina maandag te zien op Net 5

Intelligente science fictionfilm Ex Machina maandag te zien op Net 5
Film ook te streamen via onder meer Pathé Thuis

Kijktip :

Alex Garland, de schrijver van onder meer 28 Days Later en Sunshine, besloot zich in 2014 te wagen aan zijn eerste regieklus - en die pakte fantastisch uit. De geweldige, intelligente science fictionfilm Ex Machina is maandag te zien op Net 5 en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Voor een week mag programmeur Caleb (gespeeld door Domhnall Gleeson) het exclusieve huis van zijn teruggetrokken baas (Oscar Isaac) betreden om er testen te doen op de eerste echte cyborg, Ava (Alicia Vikander). Door de overtuigende menselijkheid van de androïde raakt Caleb al gauw gehecht aan zijn nieuwe levensgezel. Uit de testen blijkt dat Ava het best geüpdatet kan worden, met een ingreep die volledig geheugenverlies met zich meebrengt. Caleb kan geheel tegen zijn wetenschappelijke natuur in dan ook nog maar aan één ding denken: ontsnappen.

Oscarwinnaar
Garland geldt als één van de origineelste scenaristen van de afgelopen jaren, zoals ook bleek uit zijn vorige film Annihilation (2018). Die kon echter niet tippen aan Ex Machina, een briljante moderne sci fi-film die zelfs een Oscar voor Beste Special Effects won. Daarnaast werd Garland ook genomineerd voor zijn ingenieuze scenario. We moeten echter ook de fantastische acteerprestaties van het trio hoofdrolspelers benoemen. Vikander werd genomineerd voor een Golden Globe en een BAFTA, maar Gleeson en Isaac doen zeker niet voor haar onder.

De film Ex Machina (2014) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op maandag 20 januari om 22.45 uur te zien op Net 5. Mocht je 'm gemist hebben, dan is de film op vrijdag 24 januari om 22.20 uur nogmaals te zien op SBS 9.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Intelligente science fictionfilm Ex Machina maandag te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV