Vanavond op tv: Noorderslag 2020, Wie is de Mol? en het vechtsportevenement UFC 246

Vanavond op tv: Noorderslag 2020, Wie is de Mol? en het vechtsportevenement UFC 246
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 18 januari

Kijktip :

Vanavond start de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?. Ook kunnen we gaan genieten van het MAX-programma Lang de Rijn of kijken naar een documentaire over de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero. De NPO doet weer verslag van het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen en het vechtsportevenement UFC 246 begint met het gevecht tussen McGregor en Cowboy. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 18 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Concert: Noorderslag 2020 Live

NPO 3
NPO 3
23:05 uur

Verslag van het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen.
Noorderslag is het festival voor liefhebbers van nieuwe Nederlandse popmuziek. In dit festivalverslag vanuit Groningen is er ruim aandacht voor aanstormend Nederlands en Europees talent en zie je de uitreiking van de Popprijs. Artiesten uit heel Europa reizen af naar de noordelijke provinciehoofdstad om op te treden.

Line-up
Dit jaar staan er ook een aantal namen op het programma die al een landelijke doorbraak achter de rug hebben. Beste zangers-deelnemer Davina Michelle, Songfestivalwinnaar Duncan Laurence en hiphopper Frenna maken bijvoorbeeld hun opwachting. Verder treden onder anderen Geike Arnaert (bekend van de hit 'Zoutelande'), Merol, Roxeanne Hazes, Ruben Annink en rapper Snelle op. Tevens wordt in het festivalverslag de uitreiking van de Popprijs 2020 laten zien.

Langs de Rijn: wijn en flessenpost

NPO 2
NPO 2
20:40 uur

In deze derde aflevering van Langs de Rijn gaan schrijver en Rijnkenner Martin Hendriksma en presentator Huub Stapel verder met hun reis langs de levensader van Europa.

Veel proeven
Martin en Huub bezoeken klooster Eberback, waar al vanaf de 12e eeuw veel wijn wordt gemaakt en verhandeld. Natuurlijk moet er ook een slokje geproefd worden door de heren.

Flessenpost
In Bingen am Rhein ontmoeten ze kunstenaar Joachim Römer, die hier flessenpost verzamelt. Zijn verzameling van ruim 1500 flessen bevat vele ontroerende en romantische berichten van mensen die hun geheimen deelden met 'vader Rijn'.


Docu: De erfenis van Fernando Botero

NPO 2
NPO 2
23:05 uur

Documentaire over de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero.

Kleurrijk
De Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero maakte naam met kleurrijke schilderijen, waarop volumineuze figuren de hoofdrol spelen. Hij blikt samen met zijn volwassen kinderen terug op zijn dagen als arme, beginnende kunstenaar in New York. Maar een succesvolle internationale carrière volgde gelukkig snel. De kroon op het werk van de kunstenaar was in 2000 met de stichting van het Botero Museum in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Live: UFC 246 McGregor vs. Cowboy

SBS 9
SBS 9
04:00 uur

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari is het vechtsportevenement UFC 246. Met als hoofdgevecht Conor McGregor tegen Donald Cerrone, beter bekend als 'Cowboy'. SBS9 doet vanaf 04.00 uur live verslag op tv. Je kunt alles volgens via de livestream bij Gids.tv.

Andere gevechten
Naast het hoofdgevecht zijn er vanaf 04.00 uur nog vier andere gevechten zoals het zwaargewicht bij de mannen en het dames bantamgewicht.

Het volledige programma van de gevechten tijdens UFC 246:

Lichtgewicht mannen: Anthony Pettis - Carlos Diego Ferreira
Strawweight vrouwen: Claudia Gadelha - Alexa Grasso
Zwaargewicht mannen: Aleksei Oleinik - Maurice Greene
Bantamgewicht vrouwen: Holly Holm - Raquel Pennington
Weltergewicht mannen: Conor McGregor - Donald Cerrone (Cowboy)

UFC 246 is in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari vanaf 04.00 uur live te zien op SBS9 en online via een livestream bij Gids.tv. De hoogtepunten worden maandag 20 januari uitgezonden op Veronica om 22.20 uur.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Noorderslag 2020, Wie is de Mol? en het vechtsportevenement UFC 246 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV