Dinsdag in Net ff anders: Shanice vindt communiceren moeilijk

Dinsdag in Net ff anders: Shanice vindt communiceren moeilijk
Marlijn Weerdenburg helpt jongeren met verstandelijke beperking

Kijktip :

In het programma Net ff anders helpt Marlijn Weerdenburg een aantal jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking. Morgen (dinsdag 21 januari) doet Shanice haar verhaal. Zij wil graag op zichzelf wonen, maar vindt communiceren met vreemden moeilijk.

Administratie
Voor Shanice zijn dingen die voor normale soms al moeilijk zijn nóg lastiger. Ze vindt het moeilijk om haar zaakjes op orde te houden en kan de administratie van haar huishouden niet zelf bijhouden. Zo lang dit niet mogelijk is, is zelfstandig wonen geen optie. Shanice vindt het bovendien moeilijk om te communiceren met vreemden. Dat komt ook bij het regelen van haar administratie om de hoek kijken.

Soepeler worden
Daarom schakelt ze de hulp in van Marlijn en haar team. Praten met een vreemde vindt Shanice lastig, maar als ze daar wat soepeler in wordt, zal er een wereld voor haar opengaan. Ze wil veel 'normale' dingen onder de knie zien te krijgen: leren organiseren, durven bellen, durven vragen. Wanneer ze dit onder de knie krijgt, zal het leven van Shanice veranderen.

Net ff anders is elke dinsdag om 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Net ff anders terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Net ff anders: Shanice vindt communiceren moeilijk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier