Indrukwekkende oorlogsfilm Schindler's List zaterdag te zien op SBS 9

Indrukwekkende oorlogsfilm Schindler's List zaterdag te zien op SBS 9
Meesterwerk ook te streamen via o.a. Amazon Prime

Kijktip :

Vóór Schindler's List stond Steven Spielberg bekend als een regisseur van vermakelijke en vakkundig gemaakte blockbusters als Jaws en Raiders of the Lost Ark. Met Schindler's List vestigde hij zich als een serieuze filmmaker. De film is zaterdag te zien op SBS 9 en te streamen via onder meer Amazon Prime.

Het verhaal
De film vertelt het verhaal van Oskar Schindler (gespeeld door Liam Neeson), die een fabriek in het Poolse Krakau runt tijdens de Tweede Wereldoorlog. In eerste instantie heeft hij geen oog voor het lot van de Joden, maar nadat hij met eigen ogen getuige is geweest van een gewelddadige razzia in zijn stad besluit hij zoveel mogelijk Joden te redden van een mensonterende dood. Hij zet honderden Joden aan het werk in zijn bedrijf, waardoor ze niet op transport naar de vernietigingskampen worden gezet. Ondertussen zien we ook beelden van de verschrikkelijke toestanden in deze kampen.

Oorlogsklassieker
Met de release van Schindler's List verraste Spielberg in 1993 vriend en vijand. Miljoenen filmliefhebbers waren aangeslagen door het aangrijpende verhaal van de film, en de critici roemden Spielberg voor zijn (grotendeels) integere benadering van het onderwerp. Schindler's List geldt nu als een Tweede Wereldoorlog-klassieker en studiemateriaal in de geschiedenislessen op vele middelbare scholen. De film won zeven Oscars (onder meer voor Beste Film en Beste Regie) en bevat fenomenale acteerprestaties van Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben Kingsley.

De film Schindler's List (1993) wordt beoordeeld met een 8,9 op IMDb en is op zaterdag 2 mei om 20.30 uur te zien op SBS 9.

indrukwekkende-dramafilm-schindlers-list-dinsdag-te-zien-op-sbs-9.jpg


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende oorlogsfilm Schindler's List zaterdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier