Docu Terug naar de Akbarstraat woensdag en donderdag te zien op NPO 2

Docu Terug naar de Akbarstraat woensdag en donderdag te zien op NPO 2
Felix Rottenberg keert terug in Amsterdam-West

Kijktip :

In 2002 maakte voormalig PvdA-voorzitter Felix Rottenberg een documentaireserie in de Kolenkitbuurt in Amsterdam-West, ooit omschreven als 'de slechtste wijk van Nederland'. Nu keert hij er terug voor de tweedelige documentaire Terug naar de Akbarstraat.

Stedelijke vernieuwing
Ten opzichte van achttien jaar geleden is er het nodige veranderd in de Kolenkitbuurt en de Akbarstraat. Rottenberg ziet dat de stedelijke vernieuwing zijn sporen heeft nagelaten: tegenwoordig wonen arm, rijk, zwart en wit naast elkaar in Amsterdam-West. De langstzittende bewoners blijken voor een groot deel de mensen te zijn die in de oude serie 'allochtonen' werden genoemd.

Witte middenklasse
Ondertussen zijn er ook nieuwe bewoners in de wijk komen wonen, en dat blijken meestal mensen uit de witte middenklasse te zijn. Hoe pakt dat uit? Felix Rottenberg bezoekt de wijk met open vizier en zoekt ook de kritiek op. Klopt het beeld dat hij in 2002 schetste van de problemen in de wijk? Volgens wijkbewoner Sinan Çankaya worden de stadsproblemen onterecht geprojecteerd op mensen met een migratieachtergrond.

De tweedelige documentaire Terug naar de Akbarstraat is op woensdag 22 en donderdag 23 januari rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Terug naar de Akbarstraat terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Terug naar de Akbarstraat woensdag en donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier