Vanavond in Op1: Prins Constantijn, PvdA-leider Lodewijk Asscher en meer

Vanavond in Op1: Prins Constantijn, PvdA-leider Lodewijk Asscher en meer
Dit zijn de gasten van vrijdag 21 januari 2020

Kijktip :

Vanavond, dinsdag 21 januari, staan voor de derde keer Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana centraal in de talkshow Op1. Elke werkdag staat een ander presentatieduo in de spotlights en zal het koppel verschillende tafelgasten welkom heten.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van dinsdag 21 januari

  • Dinsdag 21 januari is de Ruinerwold-strafzaak begonnen. Drie maanden geleden werd in dit Drentse dorp een gezin aangetroffen dat jarenlang een totaal geïsoleerd leven lijkt te hebben geleid. De vader van het gezin Gerrit Jan van D., en de huurder en klusjesman van de boerderij Josef B. zijn de hoofdrolspelers in deze zaak. Ze worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Verslaggevers Andries Ophof van RTV Drenthe en Silvan Schoonhoven schuiven aan bij Op1 met de laatste ontwikkelingen.

  • PvdA-leider Lodewijk Asscher presenteert vandaag een nieuw plan voor de arbeidsmarkt. De kern van het plan is dat alle werkenden beschermd worden tegen arbeidsongeschiktheid en een pensioen opbouwen. Met behulp van een belastingverhoging voor bedrijven van 4 tot 9 miljard wil de PvdA alle zzp’ers goed verzekeren en een pensioen laten opbouwen. Hoopt hij met deze maatregel de werknemers beter te kunnen beschermen? Lodewijk Asscher schuift vanavond aan bij Op1.

  • Een jaar geleden sloeg prins Constantijn van Oranje met zijn vuist op tafel. Hij dreigde te stoppen als ambassadeur van Nederlandse start-ups als het kabinet niet méér ambitie zou tonen. Een goede zet, bleek later. Voor de komende vier jaar is er 65 miljoen euro gereserveerd om Nederlandse start-ups te helpen groeien. Vandaag presenteerde Constantijn, onder toeziend oog van premier Mark Rutte, wat hij met een groot deel van dat bedrag gaat doen.

  • Zangeres MEROL, Merel Baldé, brengt met haar nieuwste nummer Slippertje op geheel eigen wijze het verhaal achter een 400 jaar oud schilderij van Joachim Wtewael uit de collectie van het Mauritshuis tot leven. Ze de tweede artiest voor het muzikale project Bekijk het Mauritshuis met je oren. Slippertje Verschijnt op vrijdag, maar in Op1 geeft MEROL ons alvast een voorproefje, vertelt ze over haar connectie met het museum en waarom ze uitgerekend voor dit schilderij heeft gekozen.

De nieuwe latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV