Donderdag in Keuringsdienst van waarde: paella

Donderdag in Keuringsdienst van waarde: paella
Diepgravend onderzoek naar Spaans gerecht

Kijktip :

De Nederlandse keuken is een allegaartje van buitenlandse invloeden. Uit alle windstreken van de wereld is voedsel terecht gekomen in ons landje van aardappelen, groente en vlees. Zo ook de Spaanse paella. Maar wat is nu eigenlijk de échte paella?

Klassieker
Spanje is één van de favoriete vakantielanden van Nederlanders en wij Hollanders houden van bijna alles wat met Spanje te maken heeft - met uitzondering van het nationale voetbalteam, wellicht. Hoe dan ook, Nederlanders halen maar wat graag de smaak van Spanje naar de eigen keukentafel. En daarom wordt ook hier veel van de Spaanse klassieker paella gegeten.

Rijst
Naast diverse zeevruchten als vis en schaaldieren is de rijst één van de hoofdingrediënten van paella. Eten wij Nederlanders de paella hier wel zoals het hoort? De juiste rijst is volgens veel Spanjaarden namelijk het échte geheim van een goede paella. De grote vraag is echter of die typische rijst weleens in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar is.

Keuringsdienst van waarde is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Keuringsdienst van waarde: paella of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier