Vanavond op tv: Ajax - Spakenburg (KNVB Beker), Musical Awards Gala en meer

Vanavond op tv: Ajax - Spakenburg (KNVB Beker), Musical Awards Gala en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 22 januari

Kijktip :

Feyenoord kon de wedstrijd tegen Fortuna Sittard gisteravond helaas niet afmaken, maar hopelijk gaat Ajax dat vanavond wel lukken. In de achtste finale van de KNVB Beker ontvangen de Amsterdammers Spakenburg in de eigen Johan Cruijff Arena. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 22 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Telefilm: King of the Road

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

In de reeks Nederlandse telefilms op NPO 3 is vanavond de thriller King of the Road te zien. De racistische vrachtwagenchauffeur Barry moet machteloos toezien hoe zijn vaste bijrijder door Marokkaanse jongeren het ziekenhuis in wordt geslagen. Hij krijgt een vervangende bijrijder. Dat blijkt tot Barry's grote woede de Nederlands Marokkaanse Sadiq. Tijdens hun internationale rit loopt de spanning hoog op in de cabine. Ze leren elkaar wel steeds beter kennen.


Start: Agatha Christie's Poirot seizoen 5

RTL 8
RTL 8
20:30 uur

Vanaf vanavond zendt RTL 8 seizoen 5 van de Britse misdaadserie Agatha Christie's Poirot uit. Het seizoen uit 1993 is de komende vier woensdagen met dubbele afleveringen vanaf 20:30 uur te zien. In de eerste aflevering worden Poirot en Hastings gevraagd om in Egypte onderzoek te doen naar een aantal verdachte sterfgevallen. Een groep archeologen deed daar onderzoek naar een graftombe, toen er plotseling doden begonnen te vallen. Een hartaanval, een bloedvergiftiging, tetanus en zelfmoord.


Live: Musical Awards Gala 2020

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Liveshow met de uitreiking van de Musical Awards 2020 voor Nederlands grootste musicalsterren en de beste musicalproducties, vanuit het RAI Theater in Amsterdam. Frits Sissing presenteert de show. De vakjury, bestaande uit Alex Klaasen, Isabelle Beernaert, Charles Droste, Tania Kross, Arno Gelder, Michiel de Regt en Marisa van Eyle, bezocht alle producties en stelde de lijst met nominaties samen.


Live: Ajax - Spakenburg (KNVB beker)

FOX
FOX
20:45 uur

Live verslag van de wedstrijd Ajax - Spakenburg in de achtste finales van de KNVB-beker. De voorbeschouwing begint om 20:00 uur. In de vorige speelronde van het bekertoernooi won Ajax met 4-3 bij Telstar. Spakenburg was na strafschoppen te sterk voor OFC. In de Eredivisie staat Ajax als koploper zes punten voor op nummer twee AZ. Spakenburg is de nummer negen in de Tweede Divisie. De achterstand op koploper HHC is twaalf punten.


ADHDennis: drukke Amerikanen

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van ADHDennis verdiept Dennis Weening zich in de Amerikaanse wereld van ADHD. In de Verenigde Staten krijgt meer dan tien procent van de kinderen de diagnose ADHD, twee keer zoveel als in Nederland. Zijn kinderen in de VS echt zoveel drukker dan Nederlandse kinderen of ligt het aan andere dingen, zoals de manier waarop Amerikanen hun kinderen opvoeden? Dennis dompelt zich onder in het Amerikaanse ADHD-paradijs, bezoekt Amerikaanse scholen, gaat verhaal halen bij correspondent Michiel Vos en gaat in de leer bij Regilio Tuur.


Nieuw: Terug naar de Akbarstraat

NPO 2
NPO 2
22:20 uur

In de tweedelige documentaire Terug naar de Akbarstraat gaat Felix Rottenberg terug naar de Kolenkitbuurt in Amsterdam West, waar hij in 2002 een docureeks filmde. Woensdag 22 en donderdag 23 januari rond 22:20 uur op NPO 2. Felix Rottenberg gaat terug naar de ooit 'slechtste wijk van Nederland'. Hij ontdekt grote veranderingen. Door de stedelijke vernieuwing wonen arm, rijk, zwart en wit nu naast elkaar.
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ajax - Spakenburg (KNVB Beker), Musical Awards Gala en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier