Ontroerende dramafilm Max vanavond te zien op SBS 9

Ontroerende dramafilm Max vanavond te zien op SBS 9
Film ook te streamen via onder meer Pathé Thuis

Kijktip :

De hond is de beste vriend van de mens, maar de dieren kunnen zich ook bijzonder nuttig maken in heftige en zenuwslopende situaties. De film Max vertelt het verhaal zo'n hond. Max is vanavond te zien op SBS 9 en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Het verhaal van Max gaat over de gelijknamige oorlogshond, die getraumatiseerd huiswaarts keert wanneer zijn eigenaar (gespeeld door Robbie Amell) in Afghanistan om het leven komt. Eenmaal terug in de Verenigde Staten schept de hond een bijzondere band met het 14-jarige broertje (Josh Wiggins) van zijn overleden baas. De twee vinden steun bij elkaar en samen komen ze achter de ware toedracht van het overlijden van de soldaat.

Hondenfilms nog altijd populair
Het is een veelgelezen comment bij sentimentele hondenfilmpjes op social media: de mens verdient de hond niet. De trouwe viervoeter draaft ook vaak op in hondenfilms, die nog altijd populair zijn. De bekendste filmhond is nog altijd Lassie, die voor het eerst te zien was in de klassieker Lassie Come Home uit 1943, maar in de afgelopen jaren zijn er diverse nieuwe filmhonden bij gekomen. Vooral Hachi, uit de film Hachi: A Dog's Tale (2009), is erg populair. Ook Marley uit Marley & Me (2008) zorgde voor volle bioscopen.

De film Max (2015) wordt beoordeeld met een 6,7 op IMDb en is op donderdag 23 januari om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV