Gort over de grens vanaf vrijdag weer te zien op NPO 2

Gort over de grens vanaf vrijdag weer te zien op NPO 2
Ilja Gort neemt je mee in de wereld van wijn

Kijktip :

Martien Meiland maakte in 2019 furore met zijn "Wijnen, wijnen, wijnen!" maar er is natuurlijk maar één echte wijnkenner op de Nederlandse televisie: Ilja Gort. In een nieuw seizoen van Gort over de grens gaat hij op reis door Spanje om diverse wijnen te proeven.

Verrassende ontmoetingen
De markante Gort rijdt, met zijn snor in de wind, over de smalle landweggetjes van het Spaanse land en heeft ondertussen tal van verrassende ontmoetingen met mensen die hem van alles kunnen vertellen over de mooiste wijnen en het lekkerste eten. Gort bezoekt zowel bekende als onbekende plekken om een antwoord te krijgen op de vraag of hij verliefd kan worden op Spanje - een hele opgave voor de francofiel die Gort is.

Pirateneiland
In de eerste aflevering reist Gort door de provincie Alicante. Hij bezoekt een voormalig pirateneiland, waar hij kennismaakt met de Italiaans-Spaanse keuken. Uiteraard komt er ook de nodige wijn om de hoek kijken in de eerste aflevering. Gort gaat langs bij een wonderlijke wijnboer, die de duurste wijn van Spanje in huis heeft. En verder stelt hij zich bloot aan de hemel én hel van Benidorm en wordt hij door zingende druivenpluksters getrakteerd op "de lekkerste vieze wijn die hij ooit gedronken heeft".

Het nieuwe seizoen van Gort over de grens is vanaf vrijdag 24 januari zes vrijdagen om 19.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Gort over de grens terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Gort over de grens vanaf vrijdag weer te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier