Legendarische misdaadfilm The Godfather vrijdag te zien op RTL 7

Legendarische misdaadfilm The Godfather vrijdag te zien op RTL 7
Meesterwerk ook te streamen via onder meer Videoland

Kijktip :

Sommige filmtitels spreken zó tot de verbeelding dat iedereen er wel eens van gehoord heeft en weet hoe de hoofdrolspeler er in die film uit ziet. The Godfather is één van die films, een legendarisch misdaadepos dat morgen (20 maart) om 20.25 uur te zien is op RTL 7. Je kunt de film ook streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
In The Godfather leven we mee met de beruchte maffiafamilie Corleone, één van de grote misdaadfamilies in New York. Don Vito Corleone (gespeeld door Marlon Brando) zwaait de scepter over de familie en de vele criminelen die voor hem werken. Wanneer zijn zoon Michael (Al Pacino) terugkeert uit het leger, wil die in eerste instantie niets met de duistere praktijken van zijn vader te maken hebben. Na een moordaanslag op Don Vito heeft hij echter geen keus meer. Nadat Michael wraak heeft genomen moet hij onderduiken op Sicilië.

Beste film aller tijden?
Er is een eeuwige discussie gaande wat nu de beste film aller tijden is. The Godfather is wellicht de film die dan het vaakst genoemd wordt, want zelden werd er iets beters gemaakt in Hollywood - of waar ook ter wereld. Alles aan deze film is legendarisch: van de beroemde quotes ("I'm gonna make him an offer he can't refuse") tot legendarische scènes (het afgehakte paardenhoofd in bed). De beroemde acteur Marlon Brando maakte bovendien een fenomenale comeback met The Godfather, en op dat moment grotendeels onbekende acteurs als Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, John Cazale en Diane Keaton beleefden hiermee hun grote doorbraak.

The Godfather (1972) wordt beoordeeld met een 9,2 op IMDb en is op vrijdag 20 maart om 20.25 uur te zien op RTL 7.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Legendarische misdaadfilm The Godfather vrijdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV