Nieuwe reeks Bevrijdingsjournaals begint zaterdag op NPO 1

Nieuwe reeks Bevrijdingsjournaals begint zaterdag op NPO 1
De Hongerwinter en Auschwitz

Kijktip :

Vanaf zaterdag 25 januari zijn er een week lang nieuwe Bevrijdingsjournaals te zien op NPO 1, direct na het NOS Journaal van acht uur. Herman van der Zandt neemt je mee terug in de tijd, precies 75 jaar geleden, om de laatste ontwikkelingen rond de bevrijding van Europa te volgen.

Hongerwinter en Auschwitz
De focus ligt de komende week op twee belangrijke onderwerpen. Het eerste is de Hongerwinter die in de winter van 1944-1945 heerste in een groot deel van Nederland. De voedselsituatie begint nijpend te worden vanwege de spoorwegstaking en de dichtgevroren waterwegen. Het andere onderwerp is een gruwelijke ontdekking aan het oostfront. Het Russische leger bevrijdt daar, in het zuiden van Polen, het vernietigingskamp Auschwitz.

Actueel nieuws
De journaals worden gepresenteerd alsof de gebeurtenissen die dag hebben plaatsgevonden, inclusief bijdragen van Christ Klep, die de militaire acties analyseert, en weervrouw Willemijn Hoebert. Er volgen nog twee hoofdstukken in de serie Bevrijdingsjournaals. In april en mei zien we hoe heel Nederland bevrijd wordt en in augustus volgt nog een reeks over de capitulatie van Japan.

De Bevrijdingsjournaals zijn vanaf zaterdag 25 januari dagelijks rond 20.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elk Bevrijdingsjournaal terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe reeks Bevrijdingsjournaals begint zaterdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier