Briljante film The Godfather, Part II zaterdag te zien op RTL 7

Briljante film The Godfather, Part II zaterdag te zien op RTL 7
Meesterwerk ook te streamen via onder meer Videoland

Kijktip :

Het komt maar zelden voor dat de sequel van een film bijna net zo goed is als het eerste deel - en het is al helemaal opmerkelijk als deze films allebei tot de beste films aller tijden worden gerekend. Op zaterdag 25 januari kun je op RTL 7 genieten van The Godfather, Part II, maar je kunt de film ook streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
The Godfather, Part II is opgebouwd als twee verschillende verhalen. Aan de ene kant zien we hoe het verder gaat met de familie Corleone. Nu Don Vito is overleden, heeft Michael (gespeeld door Al Pacino) het roer overgenomen. Hij wil het imperium van de familie uitbreiden naar het westen van de Verenigde Staten, maar daardoor krijgt hij veel nieuwe vijanden. Aan de andere kant zien we hoe de jonge Vito (Robert De Niro) arriveert in de Verenigde Staten en langzaam maar zeker het maffiamilieu ingesleurd wordt.

Oscarwinnaar
In veel opzichten was The Godfather, Part II een unieke film. Nog nooit werd een vervolg op een iconische film zo geprezen en het werd dan ook de eerste 'sequel' die, net als het eerste deel, de Oscar voor Beste Film won. Bovendien was Robert De Niro de eerste acteur die een Oscar kreeg voor een rol die een andere acteur (Marlon Brando) ook al een Oscar had opgeleverd. De tweede Godfather-film is inmiddels bijna net zo legendarisch als het eerste deel en bevat volgens veel filmliefhebbers de beste acteerprestatie die Al Pacino ooit heeft gegeven.

The Godfather, Part II (1974) wordt beoordeeld met een 9,0 op IMDb en is op zaterdag 25 januari om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Briljante film The Godfather, Part II zaterdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV