Nationale Holocaust Herdenking zondag live te zien op NPO 1 en Gids.tv

Nationale Holocaust Herdenking zondag live te zien op NPO 1 en Gids.tv
Bevrijding Auschwitz 75 jaar geleden

Kijktip :

Op 27 januari is het precies 75 jaar geleden dat het Sovjet-leger het concentratiekamp Auschwitz bevrijdde. Rond die datum wordt de Holocaust wereldwijd herdacht. Ook in Nederland vindt op zondag 26 januari de Nationale Holocaust Herdenking plaats, live te zien op NPO 1 en via een livestream op Gids.tv.

Wertheimpark
De Nationale Holocaust Herdenking vindt dit jaar plaats in het Wertheimpark in Amsterdam, waar het Spiegelmonument Nooit meer Auschwitz staat. Minister-president Mark Rutte, de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en Westerbork-overlevende Eva Weyl houden daar een toespraak. Ook worden er kransen gelegd. Daarnaast zijn er een aantal reportages te zien, onder meer over het lot van de joodse arts Ed de Wind. Hij maakte de bevrijding van Auschwitz mee en verzorgde vervolgens zijn medegevangenen.

Lichtmonument
Tijdens de Holocaust Herdenking is het tijdelijke lichtmonument Levenslicht op een groot aantal plaatsen in heel Nederland te zien; ook hier is aandacht voor in een reportage. Verder een verslag van het bezoek van koning Willem-Alexander aan het World Holocaust Forum in Israël en aan het Nederlandse zorgcentrum Beth Juliana, waar hij sprak met in Nederland opgegroeide Joodse overlevenden. Presentator Rob Trip spreekt daarnaast met Annemiek Gringold, conservator van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.

De Nationale Holocaust Herdenking is op zondag 26 januari om 11.00 uur te zien op NPO 1 en via een livestream op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nationale Holocaust Herdenking zondag live te zien op NPO 1 en Gids.tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV