Twee documentaires over Auschwitz zondagavond op tv

Twee documentaires over Auschwitz zondagavond op tv
Concentratiekamp 75 jaar geleden bevrijd

Kijktip :

Op 27 januari is het precies 75 jaar geleden dat vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd door het leger van de Sovjet-Unie. Een gruwelijke plek, die sindsdien symbool is komen te staan voor de Holocaust. Op zondag 26 januari zijn er twee documentaires over Auschwitz op televisie.

Het geheugen van Auschwitz

Vroeg op de avond is de docu Het geheugen van Auschwitz te zien op NPO 2. Hierin worden een aantal - veelal jonge - conservatoren gevolgd in de vijf jaar dat ze de overblijfselen uit Auschwitz-Birkenau hebben proberen te restaureren. Ook voor toekomstige generaties is het van belang om de voorwerpen te bewaren zoals ze zijn; uit elkaar halen en reconstrueren is dus geen optie.

Het geheugen van Auschwitz is op zondag 26 januari om 20.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna Het geheugen van Auschwitz terugkijken bij Gids.tv.


De ogen die Auschwitz zagen

's Avonds laat zijn ook de indrukwekkende verhalen van Ernst Verduin en Lotty Veffer te horen, die de Holocaust van dichtbij meemaakten. In De ogen die Auschwitz zagen vertellen ze over hun ervaringen in Auschwitz, iets waar ze jarenlang niet over spraken. Als ze eenmaal beginnen te praten, zijn ze echter niet te stoppen. Nu gaan ze ook langs scholen om over Auschwitz te vertellen, iets dat diepe indruk maakt op de scholieren.

De ogen die Auschwitz zagen is op zondag 26 januari om 23.15 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna De ogen die Auschwitz zagen terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Twee documentaires over Auschwitz zondagavond op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV