Donderdag bij Op1: Piet Paulusma over de Elfstedentocht en Jacco Vonhof over flexwerkers

Donderdag bij Op1: Piet Paulusma over de Elfstedentocht en Jacco Vonhof over flexwerkers
Dit zijn de gasten van donderdag 23 januari

Kijktip :

Donderdag 23 januari, staan voor de derde keer Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma centraal in de talkshow Op1. Elke werkdag ontvangt een ander presentatieduo nieuwe gasten. Bekijk hieronder wie er vandaag aanschuiven bij Op1.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van donderdag 23 januari

  • Werkgevers zouden teveel drijven op flexwerkers en investeren zelden in scholing, omdat die flexkrachten zo weer weg kunnen zijn. Andersom durven flexwerkers niet te investeren in hun eigen opleiding en toekomst. “Werkgevers moeten veel vaker vaste contracten aanbieden en het aantal flexwerkers en zzp’ers moet omlaag,” adviseert de commissie-Borstlap daarom aan het kabinet. Het advies past volgens MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland niet bij een moderne arbeidsmarkt. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, schuift aan bij Op1 en legt uit waarom hij het niet eens is met het advies.

  • Piet Paulusma is ervan overtuigd dat er ooit weer een Elfstedentocht komt, ondanks dat het door klimaatverandering alleen maar warmer wordt. Nog altijd is hij elke werkdag te zien met zijn eigen show, want hij maakte begin dit jaar zijn debuut als weerman bij Omroep MAX en Piets weerbericht blijkt ook daar nog onverminderd populair.

  • Minimaal één keer per week wordt een voertuig van een weginspecteur aangereden, een pijlwagen geramd of is de inspecteur slachtoffer van agressie bij het afhandelen van een incident. De oorzaak is vaak het negeren van een rood kruis op de snelweg. Weginspecteurs zijn vaak als eerste ter plaatse na een pech- of ongeval. Het aantal incidenten is de afgelopen drie jaar met maar liefst vijftig procent gestegen. Te gast zijn weginspecteur Marcel Hogenbirk en Officier van Dienst Kimberley Schiks om te praten over wat zij meemaken op de weg.

De nieuwe latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag bij Op1: Piet Paulusma over de Elfstedentocht en Jacco Vonhof over flexwerkers of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV