Emotionele en visueel overdonderende wraakfilm Nocturnal Animals vrijdag op Canvas

Emotionele en visueel overdonderende wraakfilm Nocturnal Animals vrijdag op Canvas
Met Amy Adams en Jake Gyllenhaal

Kijktip :

Deze vrijdag (31 januari) is de thriller Nocturnal Animals te zien op Canvas. Zin in een ingenieuze psychologische thriller? Dan is deze kijktip er eentje van de bovenste plank. Hier laat de geweldige modeontwerper Tom Ford zien dat hij niet alleen van een naaimachine verstand heeft, maar als regisseur ook een vlijmscherpe thriller in elkaar kan zetten.

Verhaal in een verhaal
Een echtpaar rijden samen met hun dochter op een avond in een auto als ze plotseling oog in oog staan met de compleet gestoorde Ray Marcus (Aaron Taylor-Johnson) en diens kornuiten. Marcus ontvoert de vrouwen en laat vader-lief achter, compleet gedesoriënteerd in the middle of nowhere. Dit is het verhaal van een boek dat Susan Morrow (Amy Adams) krijgt aangereikt door haar ex van vroeger: Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal). Ze realiseert zich al snel één ding als ze het manuscript leest: de personages uit het boek hebben overeenkomsten met haarzelf en Edward van twintig jaar geleden.

Michael Shannon en Aaron Taylor-Johnson in de film 'Nocturnal Animals'

Als het kwartje valt...
Nocturnal Animals bevat heel veel oog voor detail, een verhaal waar je ingezogen wordt en een ijzersterke cast. Met de mooie actrice Amy Adams (American Hustle) en een indrukwekkende bijrol voor Aaron Taylor-Johnson (Outlaw King) als psychopaat. Waarschuwing: als kijker kan je je borst natmaken voor wat harde en schokkende scènes. Even koffie halen tussendoor is er ook niet bij want je moet goed opletten: dit is een buitengewoon vermakelijke en ingenieuze puzzel. De rode draad in de film (met een ijzersterke levensles) en de finale zijn briljant, maar misschien niet iedereens cup of tea. Laat je echter niet afschrikken: de visuele stijl, perfecte kleding, de spanning en het verhaal met flashbacks maken van deze thriller een waanzinnige kijkervaring zoals je die maar zelden ziet.

Nocturnal Animals is op vrijdag 31 januari te zien op Canvas. Genre: Thriller, Drama. Tijdsduur: 117 minuten. IMDb-score: 7,5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV