Eerste Hunger Games-film maandag te zien op Net 5

Eerste Hunger Games-film maandag te zien op Net 5
Hele serie ook te streamen via o.a. Netflix

Kijktip :

Jennifer Lawrence had in 2012 al aardig aan de weg getimmerd, met een Oscarnominatie voor Winter's Bone (2010) en een rol in de film X-Men: First Class (2011), maar met de film The Hunger Games werd ze definitief een wereldster. De film is maandag te zien op Net 5 en te streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
In de ruïnes van wat ooit Noord-Amerika was, heerst het Capitool genadeloos over de twaalf overgebleven districten. Elk jaar moeten deze districten één jongen en één meisje, tussen twaalf en achttien jaar oud, afvaardigen om deel te nemen aan de legendarische Hongerspelen, die live uitgezonden worden op televisie. Slechts één van de 24 deelnemers kan overleven. Wanneer haar zusje wordt uitgekozen, neemt de zestienjarige Katniss Everdeen (gespeeld door Lawrence) vrijwillig haar plaats in.

Succesvolle franchise
Terugkijkend was 2012 hét jaar van Jennifer Lawrence, die door haar enorme sterrenstatus al snel de bijnaam "JLaw" kreeg - een verbastering van J. Lo, de bijnaam van Jennifer Lopez. The Hunger Games was een gigantisch kassucces en vormde het startschot van een succesvolle franchise, maar in 2012 speelde Lawrence ook in Silver Linings Playbook, de film die haar haar (voorlopig) eerste Oscar opleverde. In The Hunger Games kun je, naast Lawrence, genieten van een enorme sterrencast met ook Liam Hemworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Stanley Tucci en Donald Sutherland.

The Hunger Games (2012) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op maandag 27 januari om 20.30 uur te zien op Net 5. De komende weken is de vierdelige filmreeks van The Hunger Games elke maandag op Net 5 te zien.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Eerste Hunger Games-film maandag te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV