Vrijdag in Op1: terugblik op circusdrama Carré, Mirjam Pol over Edwin Straver en meer

Vrijdag in Op1: terugblik op circusdrama Carré, Mirjam Pol over Edwin Straver en meer
Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg zijn aan de beurt

Nieuws :

Het is vrijdag, en dat betekent dat Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg weer achter de tafel van Op1 mogen plaatsnemen als presentatoren. Vanavond zal het onder meer gaan over het circusdrama met de Sky Angels in Carré en het overlijden van Dakar-coureur Edwin Straver.

Onderwerpen in Op1 van vrijdag 24 januari

  • Een groep van 121 miljonairs en miljardairs heeft andere superrijken in een petitie opgeroepen stelling te nemen tegen belastingontwijking en in te stemmen met belastingverhoging voor de allerrijksten. Miljonair Elske Doets, directeur-eigenaar van Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017, geeft haar mening.

  • Peter Vandermeersch, voormalig hoofdredacteur van het NRC Handelsblad, leidt nu het Ierse krantenbedrijf Independent News & Media in Dublin. Aan tafel vertelt hij hoe zijn Ierse avontuur hem tot nu toe bevalt en hoe daar wordt toegeleefd naar 31 januari, als het Verenigd Koninkrijk om middernacht uit de EU zal stappen.

  • Twee acrobaten van het Wereldkerstcircus zijn op 3 januari ernstig gewond geraakt na een val van tien meter.Rustem, één van de acrobaten die ten val kwam, schuift met circuseigenaren Henk van der Meijden en Monica Strotmann aan. Hoe kon dit drama gebeuren?

  • Dierenrechtenorganisatie Dier & Recht heeft kritiek op dierensporten en vooral op paardensport: het zou dierenmishandeling zijn. Drievoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven stelt de critici gerust: ‘paarden kunnen niet faken'. Van Grunsven legt vlak voor de start van Jumping Amsterdam uit waarom paardensport géén dierenmishandeling is.

  • Motorcoureur Edwin Straver (48) is afgelopen nacht overleden.Mirjam Pol reed in drie continenten de Dakar Rally uit. Ze komt praten over de dood van Edwin Straver en de gevaren van de wedstrijd die zij voor de zevende keer voltooide.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je ziet elke dag de leukste fragmenten en gesprekken uit Op1 terug bij Gids.tv.
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: terugblik op circusdrama Carré, Mirjam Pol over Edwin Straver en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier