Vanavond op tv: Bevrijdingsjournaal en finale Dancing on Ice

Vanavond op tv: Bevrijdingsjournaal en finale Dancing on Ice
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 25 januari

Kijktip :

Vanavond staat de grote finale van het schaatsspektakel Dancing on Ice op het programma. Ook start een nieuwe reeks Bevrijdingsjournaals en is er een documentaire over componist George Gershwin te zien op NPO2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 25 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Finale Dancing on Ice

SBS 6
SBS 6
20:00 uur

De ijsdanswedstrijd Dancing on Ice komt vanavond ten einde in de live-finale. Na vijf afvallers zijn er nog vier finalisten over.

Finalisten
De vier bekende Nederlanders die de afgelopen weken hebben laten zien het best uit de voeten te kunnen op het ijs, zijn Juvat Westendorp, Elske DeWall, Tommie Christiaan en Donny Roelvink. Zij gaan de onderlinge strijd vanavond aan om de overwinning.

Danspartners
De BN'ers zijn de afgelopen maanden samen met hun professionele danspartners aan de slag gegaan om zo goed mogelijk te presteren in de liveshows. De BN'ers die de jury en het publiek niet voldoende hebben overtuigd van hun ijsdanskwaliteiten hebben wekelijks de strijd moeten verlaten.

Afvallers
De afvallers van eerder dit seizoen waren Celine Huijsmans, Roy Donders, Nicolien Sauerbreij, Charly Luske en Sabine Uitslag.


Nieuw: NOS Bevrijdingsjournaal januari 1945

NPO 1
NPO 1
20:20 uur

Vanavond start een nieuwe serie Bevrijdingsjournaals. Een week lang volgt Herman van der Zandt de gebeurtenissen van 75 jaar geleden, op televisie gebracht met de technieken en kennis van nu. Dagelijks direct na het NOS Journaal van 20 uur.

Analyse
Christ Klep en Willemijn Hoebert staan Herman terzijde voor de analyse van de militaire bewegingen, respectievelijk de rol van het weer in de gebeurtenissen van die januarimaand van 1945.

Hongerwinter
De nadruk ligt op twee onderwerpen: het ene is de Hongerwinter. Door de spoorwegstaking en de dichtgevroren waterwegen begint de voedselsituatie nijpend te worden. Het andere onderwerp speelt aan het Oostfront. Russische troepen bevrijden in Polen vernietigingskamp Auschwitz.


Terug: Twin Turbos

Discovery
Discovery
22:00 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Twin Turbos op Discovery. Elke zaterdag is om 22:00 uur te zien hoe Brad en Doug DeBerti de mooiste auto's bouwen voor grote opdrachtgevers.

Ongeluk
Brad DeBerti gold als een van de grootste talenten in de autosport, tot een ernstig ongeluk hem ver terugwierp. Inmiddels probeert hij terug te keren, met de steun van zijn vader en tevens beste maatje Doug DeBerti.

Tooltruck
In het nieuwe seizoen van Twin Turbos heeft Doug allereerst zijn zinnen gezet op het bouwen van een innovatieve tooltruck: een pick-up die er van de buitenkant uitziet als een gewone wagen, maar verborgen onder de kap een plek heeft waar ze al hun gereedschap in kunnen opbergen.


Docu: Gershwin - De klassieke Amerikaan

NPO 2
NPO 2
23:05 uur

Muziekdocumentaire over de Amerikaanse componist George Gershwin (1898-1937).

Vernieuwend
Het succes van componist George Gershwin (1989-1937) kan gezien worden als typisch Amerikaans. Hij creëerde begin 20ste eeuw vernieuwende en toch herkenbare muziek die op maat gemaakt leek voor het nog jonge land, gebaseerd op invloeden uit verschillende Europese culturen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Bevrijdingsjournaal en finale Dancing on Ice of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV