Documentaire Hoog Water vanaf 3 februari op NPO 2

Documentaire Hoog Water vanaf 3 februari op NPO 2
Documentaireserie over watersnood van 1995

Nieuws :

Precies 25 jaar geleden – begin 1995 – was heel Nederland in de ban van het water: in Limburg trad de Maas buiten haar oevers en in het Rivierenland stonden de dijken op doorbreken. In de vierdelige documentaireserie Hoog Water vertellen diverse betrokkenen over hun ervaringen.

De reeks bevat veel - deels niet eerder uitgezonden - archiefbeelden van de dreigende watersnood én niet eerder vertoonde opnamen van video-amateurs. Aan de basis van de serie ligt een schat aan historisch beeldmateriaal uit de archieven van Beeld & Geluid in Hilversum.

Beeld en Geluid
Programmamakers Hans Hermans en Martin Maat bekeken tientallen uren beeldmateriaal en gebruikte dat als basis voor een vertelling over de zeven dagen dat Nederland in de ban was van het water. Vijfentwintig jaar na dato zoeken de makers de betrokkenen weer op om ze te spreken over de gebeurtenissen van toen.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering staan Itteren en Borgharen centraal. Zowel in 1995 als in 1993 kregen Itteren en Borgharen te maken met zware overstromingen van de Maas. Hele straten kwamen onder water te staan en dat zorgde voor veel stress en angst. Tegelijkertijd ontstond door het hoge water ook grote saamhorigheid onder de getroffen bewoners.

Hoog Water is vanaf 3 februari elke maandag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Hoog Water terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Hoog Water vanaf 3 februari op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV