Loting halve finales Songfestival 2020 dinsdag live op NPO 1 en Gids.tv

Loting halve finales Songfestival 2020 dinsdag live op NPO 1 en Gids.tv
Welke landen strijden tegen elkaar in de halve finales?

Kijktip :

De voorpret voor het Eurovisie Songfestival 2020, dat wordt georganiseerd in Ahoy Rotterdam, begint op dinsdag 28 januari echt. Dan wordt de loting voor de halve finales van het liedjesfestijn verricht. De loting is live te volgen op NPO 1 en via een livestream op Gids.tv.

Presentatoren voor het eerst in actie
Het verrichten van de loting is de eerste officiële taak voor de drie presentatoren van het Eurovisie Songfestival (Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit). Zij zullen bepalen welke landen er op dinsdag 12 mei het podium en beklimmen en welke landen er op donderdag 14 mei aan de beurt zijn om op te treden in Ahoy.

Nederland geplaatst
Als winnaar van afgelopen jaar is Nederland automatisch geplaatst voor de finale van het Songfestival. Tijdens de loting wordt echter ook bepaald wanneer de geplaatste landen - naast Nederland zijn dat Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje - mogen stemmen voor de halve finales. Zij bepalen dus mede wie er in de finale terechtkomen.

De loting voor de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 is op dinsdag 28 januari om 16.10 uur live te zien op NPO 1 en via een livestream op Gids.tv. Je kunt daarna de loting voor de halve finales van het Songfestival terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Loting halve finales Songfestival 2020 dinsdag live op NPO 1 en Gids.tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV