Schokkende docu Sakawa dinsdag te zien op NPO 2

Schokkende docu Sakawa dinsdag te zien op NPO 2
Internetoplichters hebben het makkelijk tegenwoordig

Kijktip :

Het is één van de grote problemen van de moderne tijd: oplichting via internet. Uit de schokkende documentaire Sakawa blijkt dat het de oplichters niet heel moeilijk wordt gemaakt. Een enorme berg elektronisch afval bevat vaak een schat aan informatie.

Ghana
Regisseur Ben Asamoah onderzoekt wat er gebeurt met de enorme berg e-waste die vanuit het Westen wordt gedumpt in Afrika. Hij begint zijn ontdekkingsreis in Ghana, waar een grote schat aan informatie verscholen ligt. De vele harde schijven op de berg elektronisch afval staan vol met eenvoudig te achterhalen foto's en informatie, waardoor bijna iedereen online te vinden is.

Oplichters
Binnen de kortste keren wordt er een Amerikaanse straat in Google Maps tevoorschijn getoverd. Het is een waar walhalla voor internetoplichters als Ama, een jonge moeder die door een doorgewinterde fraudeur wordt opgeleid. Zij lijkt er niet veel talent voor te hebben, maar haar leermeester is in staat mannen van over de hele wereld gek te maken met zijn nepaccount.

De documentaire Sakawa is op dinsdag 28 januari om 22.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Sakawa terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schokkende docu Sakawa dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV