Prachtige docuserie Tricky Dick vanaf dinsdag te zien op Canvas

Prachtige docuserie Tricky Dick vanaf dinsdag te zien op Canvas
De opkomst en ondergang van Richard Nixon

Kijktip :

Donald Trump is momenteel verwikkeld in een slepende impeachment-zaak, waardoor hij uiteindelijk afgezet kan worden als president van de Verenigde Staten. De gedachten gaan nu terug naar Richard Nixon, die in 1974 moest opstappen na het Watergate-schandaal. De docuserie Tricky Dick vertelt het verhaal van Nixons opkomst en ondergang.

Kennedy versus Nixon
De serie chronologiseert de politieke carrière van Richard Nixon, die begon in Californië. Vervolgens deed hij een greep naar het presidentschap, waarbij hij legendarische debatten voerde met John F. Kennedy. Het leidde tot een tijdelijk vertrek van Nixon uit de politiek, maar in 1968 kwam hij terug en werd hij verkozen. In januari 1969 werd hij ingewijd als 37ste president van de Verenigde Staten.

Vietnam en Watergate
Het was een roerige tijd, want Nixon bekleedde het ambt temidden van de escalatie van de Vietnamoorlog. Uiteindelijk hield het presidentschap van Nixon, anderhalf jaar nadat hij aan zijn tweede termijn begonnen was, in augustus 1974 op. Het Watergate-schandaal kostte hem uiteindelijk de kop. In de eerste aflevering zijn we daar echter nog lang niet aanbeland: die begint bij het prille begin, als zijn familie wordt getroffen door een tragedie.

De documentaireserie Tricky Dick is vanaf dinsdag 28 januari vier dinsdagen rond 23.00 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docuserie Tricky Dick vanaf dinsdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV