Oscarwinnaar 12 Years a Slave dinsdag te zien op SBS 9

Oscarwinnaar 12 Years a Slave dinsdag te zien op SBS 9
Ontroerende dramafilm ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De schitterende, Oscarwinnende dramafilm 12 Years a Slave zorgde in 2013 voor volle bioscopen en geschokte bezoekers. De film is op dinsdag 28 januari te zien op SBS 9, maar ook te streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
12 Years a Slave vertelt het heftige verhaal van Solomon Northup (gespeeld door Chiwetel Ejiofor). Hij is een vrije, zwarte man in het Amerika van 1841. Samen met zijn gezin woont hij in New York, waar Solomon op een dag wordt benaderd door twee witte mannen. Zij vragen Solomon, een violist, of hij enkele weken wil optreden met een rondreizend circus in Washington. Het blijkt echter een valstrik te zijn: Solomon wordt ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden van de Verenigde Staten. Hier moet hij niet alleen vechten om te overleven, maar ook om zijn waardigheid te behouden.

Schokkende scènes
12 Years a Slave laat de slavernij in al zijn gruwelijkheid zien. Het levert een prachtige film op, maar er komen ook een aantal schokkende scènes voorbij. De ellendige situatie van de slaven wordt op pijnlijke wijze getoond, maar 12 Years a Slave is ook noemenswaardig vanwege de fantastische acteerprestaties van een sterrencast, met naast Chiwetel Ejiofor ook de met een Oscar beloonde Lupita Nyong'o en Michael Fassbender, Sarah Paulson, Paul Dano, Benedict Cumberbatch, Alfre Woodard, Brad Pitt en Paul Giamatti. Naast Nyong'o werden ook het scenario van John Ridley en de film zelf bekroond met een Oscar.

12 Years a Slave (2013) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op dinsdag 28 januari om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Oscarwinnaar 12 Years a Slave dinsdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV