Hartverscheurende dramafilm Sophie's Choice dinsdag te zien op SBS 9

Hartverscheurende dramafilm Sophie's Choice dinsdag te zien op SBS 9
Meryl Streep in haar allerbeste rol

Kijktip :

Op de vraag 'Wat is de beste vrouwelijke acteerprestatie aller tijden?' wordt vaak Meryl Streeps magnifieke rol in de hartverscheurende klassieker Sophie's Choice genoemd. De film is op dinsdag 28 januari te zien op SBS 9 en te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
Sophie's Choice begint vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. In de New Yorkse wijk Brooklyn huurt een jonge aspirant-schrijver (gespeeld door Peter MacNicol) een kamer. Hij raakt al snel bevriend met zijn bovenburen, die echter de nodige problemen hebben. De Poolse vrouw (Streep) heeft in een concentratiekamp gezeten en haar joodse echtgenoot (Kevin Kline) is heetgebakerd en labiel. Langzaam ontrafelt de auteur de persoonlijke tragedies en de duistere geheimen van de gefolterde geliefden.

Dikverdiende Oscar
Meryl Streep geldt tegenwoordig als een levende legende en acteer-royalty, maar in 1982 stond ze nog aan het begin van haar carrière. Toch had ze vóór Sophie's Choice al drie Oscarnominaties en één Oscarwinst (voor Kramer vs. Kramer) op haar naam staan. Met deze film werd ze echter een internationale superster. Ze won een dikverdiende Oscar voor haar rol als Zofia "Sophie" Zawistowski, en ook de Golden Globe was voor Streep. Hou de zakdoeken maar gereed voor dit hartverscheurende en ontroerende drama van Alan J. Pakula (Klute, All the President's Men).

Sophie's Choice (1982) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op dinsdag 28 januari om 23.10 uur te zien op SBS 9.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Hartverscheurende dramafilm Sophie's Choice dinsdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV