Vanavond op tv: Fortuna Sittard - Feyenoord (KNVB Beker), topfilm 12 Years a Slave en meer

Vanavond op tv: Fortuna Sittard - Feyenoord (KNVB Beker), topfilm 12 Years a Slave en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 28 januari

Kijktip :

Vanavond moet Feyenoord de lange reis naar het Limburgse Sittard maken voor een half uurtje voetbal. Nadat de bekerwedstrijd vorige week werd gestaakt, wordt vandaag het restant afgewerkt. Verder onder meer de schokkende dramafilm 12 Years a Slave. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 28 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: restant Fortuna - Feyenoord (KNVB Beker)

FOX
20:00 uur

Live verslag van het vervolg van de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord in de achtste finales van de KNVB-beker. Vanwege de mist werd het duel een week geleden in de 63ste minuut stilgelegd. Het stond toen 1-1. Het laatste deel is vanaf 20:00 uur te zien op FOX. De voorbeschouwing begint om 19:30 uur.


Vier handen op één buik: Bobbi Eden

NPO 3
20:25 uur

In deze aflevering van Vier handen op één buik ontfermt voormalig pornoactrice Bobbi Eden zich over de aanstaande moeder Gigi, een feestend, hoogblond barmeisje dat elke nacht dansend op de bar te vinden is. Tenminste, dat is de 20-jarige Gigi voor haar zwangerschap. Met een baby op komst besluit ze drastische maatregelen te nemen en bij haar ouders in te trekken op het platteland in Zwolle.


Historisch drama: 12 Years a Slave

SBS 9
20:30 uur

De VS, 1841. Solomon Northup, een Afro-Amerikaanse violist en timmerman, woont als een vrij man met zijn gezin in New York. Op een dag wordt hij benaderd door twee blanke mannen om een paar weken te gaan musiceren bij een reizend circus in Washington. De goedbetaalde klus blijkt echter een valstrik. Solomon wordt ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. De prachtige, maar schokkende dramafilm 12 Years a Slave won in 2014 drie Oscars, waaronder die voor Beste Film.


Docu: Sakawa

NPO 2
22:40 uur

De onthullende docu Sakawa begint tussen de bergen walmende e-waste in Ghana. Daar ligt een grote schat aan informatie verscholen. Op de vele harde schijven staan betrekkelijk eenvoudig te achterhalen foto's en privégegevens van voormalige eigenaars. Met naam en adres is bijna iedereen online te vinden. De jonge moeder Ama kijkt vol verbazing naar een Amerikaanse straat die via Google Maps in een paar klikken tevoorschijn wordt getoverd. Zij is een van de internetoplichters die in deze film worden gevolgd.


Nieuw: Tricky Dick

Canvas
23:05 uur

De komende vier dinsdagen is de vierdelige documentaireserie Tricky Dick, over de opkomst en val van Richard Nixon, de 37e president van de Verenigde Staten, te zien op de Vlaamse zender Canvas. Van januari 1969 tot augustus 1974 was Richard Nixon, bijgenaamd Tricky Dick, president van de Verenigde Staten. Hoe slaagde hij er na enkele nederlagen tóch in op die machtspositie te komen en hoe kwam na ruim vijf jaar zijn dramatische val tot stand? Deze serie laat het zien.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Fortuna Sittard - Feyenoord (KNVB Beker), topfilm 12 Years a Slave en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV