Het tragische verhaal van Rita Hovink zie je woensdag in Andere Tijden

Het tragische verhaal van Rita Hovink zie je woensdag in Andere Tijden
Zangeres van 'Laat me alleen' leidde dramatisch leven

Kijktip :

Rita Hovink (1944-1979) was in de jaren zeventig wereldberoemd in Nederland, vooral dankzij de hit 'Laat me alleen' en diverse andere Nederlandstalige nummers. De nieuwe presentatrice Astrid Sy duikt in Andere Tijden in het leven van de zangeres, dat behoorlijk tragisch blijkt te zijn.

Jazz
Hoewel 'Laat me alleen' nog altijd een bekend nummer is, zijn er maar weinig mensen die weten van Hovinks carrière als jazzzangeres. Vijftig jaar na dato verschijnt haar jazzplaat Love Me or Leave Me opnieuw in de winkels, en muziekkenners zijn laaiend enthousiast over het zangtalent van Hovink. In deze aflevering van Andere Tijden zien we nooit eerder vertoond beeldmateriaal van haar.

Dramatisch leven
Edwin Rutten, Chiel Montagne, Denise Jannah en muziekjournalist Frank Jochemsen, die Hovink als jazzzangeres herontdekte, komen aan het woord. Haar dochter Milou vertelt echter over de andere kant van Hovinks leven en haar eigen eenzame bestaan als dochter van een alleenstaande moeder die altijd op pad was en bovendien op 35-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van borstkanker.

De aflevering van Andere Tijden over Rita Hovink is op woensdag 29 januari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Het tragische verhaal van Rita Hovink zie je woensdag in Andere Tijden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV